Festival Lodenica 2016: Škótska skupina Middle of the Road sa po vyše 40-tich rokoch vráti na Slovensko!

Škótska kapela Middle of the Road mieri do Piešťan! Na Slovensko sa vracia po vyše 40-tich rokoch! Popová skupina, ktorá žala úspechy začiatkom 70-tych rokov, sa totiž opäť dala dokopy. Na festivale Lodenica zahrá svoje najväčšie hity. Nebudú teda chýbať ani singel „Chirpy Chirpy Cheep Cheep“, z ktorého svojho času predala neuveriteľných vyše 10 miliónov kusov! Popoví seniori však nezaspali dobu a ponúknu aj nové piesne „Staying Alive”, “Yellow Boomerang” a “Feel like Makin Love”. Na Lodenicu sa škótski hudobníci veľmi tešia. Nenechajte si ujsť ich ohromný slovenský comeback! Stretneme sa v Autocampingu Lodenica v Piešťanoch 25. – 27. augusta!

Piešťanská Lodenica nezaostala povesti legendárneho festivalu a aj tento rok pozvala skvelých umelcov. Okrem Emira Kusturicu, bratov Nedvědovcov, skupín Čechomor, Kamelot, či Ploštín Punk tam mieri aj škótska kapela Middle of the Road! Slovenský comeback hlási po vyše 40-tich rokoch!

„Obávam sa, že o Slovensku veľa nevieme. Niekedy v 70-tych rokoch sme tu už síce boli, no nič si nepamätáme. Je to už naozaj dávno. O to viac sa tešíme,“ vraví zakladajúci člen kapely Ian McCredie.

Middle of the Road žali v 70-tych rokoch minulého storočia obrovské úspechy. Z každého zo štyroch vtedy vydaných singlov sa predalo aspoň po milióne kópií a stali sa zlatými. Najväčší úspech zaznamenali s piesňou „Chirpy Chirpy Cheep Cheep“, z ktorej  sa predalo až neuveriteľných 10 miliónov kusov!

„Zahráme naše najväčšie hity zo 70-tych rokov vrátene  „Chirpy Chirpy Cheep Cheep“ a „Soley Soley“, ale pridáme aj novinky „Staying Alive”, „Yellow Boomerang”, či „Feel like Makin Love”. Veľmi sa tešíme. Festivaly pod holým nebom sú totiž fantastickým zážitkom, ak vyjde počasie. A pokiaľ prší, je to zas výzva pre nás muzikantov, aby sme to i tak zvládli a zabavili návštevníkov,“ dodáva Ian McCredie.

1

Škótski popoví seniori dnes hrajú v zložení Ian McCredie, vokály a gitara, Stuart McCredie, gitara, Lorna Bannon, spev a Stephan Ebn, bicie. Veria, že fanúšikovia si ich hity pamätajú a rozdivočia sa spolu s nimi. Piešťanská Lodenica bude dokonalým zavŕšením festivalovej sezóny.

„Middle of the Road sú jedným z našich tohtoročných úlovkov. Verím, že to ocenia ich fanúšikovia a budú si s nimi pospevovať hity, ktoré nestarnú. Snažili sme sa program skoncipovať tak, aby si to užili mladí aj seniori, milovníci country popu aj rocku. Nebudú chýbať ani ľudovky v moderných úpravách, o čo sa postará Čechomor a Družina. Všetkých vás srdečne pozývame,“ uzatvára organizátor festivalu Dušan Drobný z agentúry Topfest.

Festival Lodenica bude v Piešťanoch od 25. – 27. augusta. V posledný augustový víkend v Autocampingu vystúpia aj bratia Nedvědovci, skupiny Kamelot, Ploštín punk, IMT Smile, Desmod, Všichni Svatí, The Buttons, Devítka, Malina Brothers, Alan Mikušek, Pavel Žalman Lohonka 70, Bukasový Masív, Pacipacifik, Cop, The Buttons, Nový Rownák a Spiritual Kvintet. Vstupenky si môžete kúpiť v sieti predpredaj.sk (https://predpredaj.zoznam.sk/sk/listky/5111/lodenica-2016 ) a ticketportal.sk.

lodenica2016

Zdroj: Propaganda House s.r.o.