Finále sa blíži – Red Bull Hviezdoslavov Brooklyn CZ/SK už o týždeň!

Pri pohľade na rapitátorov, ktorí sa prebojovali na československé finále akcie Red Bull Hviezdoslavov Brooklyn, ktorá sa odohrá už o týždeň, v stredu 2.12.2015, by bol sám Hviezdoslav pyšný.

Žiadny nevkusný prednes, žiadne prehnané ego, ale básnické verše na úrovni, ako nás naučila pani slovenčinárka. Red Bull Hviezdoslavov Brooklyn sa odohrá v Nemeckom veslárskom klube (medzi Aušpicom a UFOm) v Bratislave. Veslovať sa síce nebude, ale každého kto príde, unesie prúd kvalitných vystúpení a mocnej zábavy.

RedBull_Brooklyn_BB_3000px_0008_Bukoven

K slovenským porotcovským stáliciam, raperom Strapovi a Supovi, si na porotcovský gauč prisadne český kolega Kato, leader dobre známeho Prago Union. To značí, že program večera bude legendárny. Sprevádzať ním bude starý známy Šorty, speaker z rádia Europa2, ku ktorému sa na mikrofón pripojí hudobník, producent, DJ a speaker – Jiří Burian. O 20:00 treba byť nastúpený pred Nemeckým veslárskym klubom.

Battliť bude créme de la créme českej a slovenskej rapitačnej scény – 10 umelcov z Čiech a 6 zo Slovenska. Polovica súťažiacich sú šampióni lokálnych kôl, druhá polovica sú šampióni sŕdc – z každej zastávky totiž internetová verejnosť vybrala v online hlasovaní jednu divokú kartu.

Pripomeňme si triumfálne momenty víťazov lokálnych kôl:

Bratislava – Joe Trendy: https://bit.ly/1NsygiX
Banská Bystrica – Adam Kmeť: https://bit.ly/1NcOgUh
Košice – Michal Gazdoslav: https://bit.ly/1XqwAWF

„Keď počujem, jak ľudia prednášajú s vervou tie naše primitívne a často infantilné texty, tak sa mi zdá, že je v rape niečo viac. Na Brooklyne rap vyzerá vznešene,“ povedal Strapo na adresu rapitovania. Prelínajú sa svety. Ulica a knižnica. Jemnosť poézie a vulgárnosť hip-hopu. Kubín a Brooklyn sa spoja v jedno.

RedBull_Hviezdoslavov_Brooklyn_Bratislava_0026_Bukoven

V priebehu novembra prebehli lokálne zastávky po Slovensku aj Česku. Každé mesto sa zapísalo do kuloárov Hviezdoslavovho Brooklynu po svojom – v Bratislave to bolo veľa kvalitných outfitov, v Bystrici bolo silné zastúpenie ženských rapitátoriek a v Košiciach odznel neuveriteľný počet textov Zverinu.

Viac info o jednotlivých zastávkach sú na redbull.sk/brooklyn!

Vyvrcholenie celého jedinečného tour bude v Nemeckom veslárskom klube v Bratislave dňa 2.12. 2016 o ôsmej večer! Buď tam a zaži, ako sa tvorí história československej rapitácie. Unikátny priestor, nadupaný program a FREE vstup!

Pre podrobnejšie info z jednotlivých kôl klikaj tu:

BRATISLAVA

BANSKÁ BYSTRICA

KOŠICE

Zdroj: Red Bull