Folklór inak! Mladý skladateľ Martin „Majlo“ Štefánik predstavil energické Ľudove Mladistvá.

Hudobný projekt Ľudové Mladistvá je zaujímavou novinkou na našom trhu, ktorý spája prvky folklóru, jazzu, vážnej a energickej modernej hudby. Fúzia zdanlivo nesúrodych prvkov vyvolá v každom milovníkovi hudby nezabudnuteľný zážitok v podobe umelecko-uceleného a profesionálneho hudobného prevedenia.

koncert

Skladby sú navyše obohatené autorskou kompozíciou talentovaného len 23-ročného skladateľa, klaviristu a zakladateľa projektu Martina „Majla“ Štefánika. „Zrodu myšlienky vytvorenia projektu Ľudove Mladistvá predchádzalo napísanie a nahratie ôsmich variacií na tému „Ej, padá, padá rosička“ v lete 2015,“ objasnil Majlo zdroj inšpirácie pre vznik projektu.

„Po úspešnom ohlase na skladbu som sa rozhodol pokračovať vo väčšom – farebnejšom zvuku, a tak tomu bude aj v budúcnosti,“ dodal študent jazzu na VOŠ Jaroslava Ježka v Prahe Martin „Majlo“ Štefánik. Okrem iného môžeme Majla vidieť aj na pódiu s osobnosťami, ako Emma Drobná, AMO, General Foxx, Celeste Buckingham, La3no Cubano a daľšími…

martin-stefanik

Najnovšou štúdiovou nahrávkou z tvorivej dieľne je skladba „A ja taká čárna“, ktorú Majlo zverejnil minulý pondelok. Skladba vznikla v štúdiu Musae Polymnia pod taktovkou Juraja Lehutu, ktorý sa so svojim tímom postaral o zvuk aj videozáznam.

Hudobníci, ktorí skladbu nahrávali:
Martin „Majlo“ Štefánik – klavír
Ján Kružliak ml. – husle
Jakub Kačic – bicie
Jozef Madola – basa
Peter Leto – cimbal
Adrián Líška – tympan, perkusie

Logo – Alica Kucharovič
Foto Majlo – Kristína Denková
Foto z koncertu – Michal Veselský
Foto studio – Kristína Denková

logo

Zdroj: Slovenské Videoklipy