Folkrockeri Embers nahrali debutové EP a útočia na české súťaže.

Len pol roka je na scéne folkrocková kapela EMBERS z Trnavy a Trenčína a už sa hrdo pýši jedným EP a prvým videoklipom. Rozhodla sa tiež zaútočiť na české súťaže.

Kapela Embers vznikla v januári 2016 ako pokračovanie skupiny Trampers, ktorá mala texty prevažne s trampskou tematikou. Zakladateľmi Trampers boli basgitarista Pali „Sláyo“ Hubert a gitaristka Ivana „Vĺčik“ Kubicová. K nim sa pridal s elektrickou gitarou Michal „Mižu“ Ronec, za bubny si sadol Martin „MatoK“ Kubica a speváckeho postu sa ujala Sandra „Sáďa“ Koláriková. Sáďa je síce mladá, no talent jej nechýba a pri skladaní textov a hudby kontruje hlavnému textárovi a skladateľovi kapely Sláyovi. Keďže sa od folku priklonili viac k rocku a texty skladieb sú viac zo života, zmenili si názov na Embers.

embers foto

Dlho neotáľali a v apríli nahrali Promo EP. Štyri skladby v slovenčine a jednu s anglickým textom nahrávali v Bzenci v štúdiu SHAARK. V máji sa im Avart studio v Trnave postaralo o debutový videoklip u skladbe Smutné oči. „Text je o psíkoch, ktorých nikto nechce a prežili si peklo na zemi od tých, ktorí mali byť pre nich tí najvernejší,“ vysvetľuje pieseň kapela. Preto sa klip natáčal v trenčianskom útulku.

https://www.youtube.com/watch?v=BAsQNSfvNgc

Embers sa rozhodli predviesť svoje kvality aj na českých súťažiach. V auguste sa zúčastnia Skutečnej ligy v Prahe, ktorá patrí medzi najúspešnejšie súťaže hudobných talentov v živom hraní. V októbri ich potom čaká opäť v Prahe pesničkárska súťaž Notování. Členovia kapely sa už tešia aj na prvé koncerty, ktoré sú na obzore.

Rockerov s prírodou a túlavým zmyslom života v krvi nájdete na:
Bandzone – https://bandzone.cz/embers
Facebooku – https://www.facebook.com/Embers-242256075801336/

embers logo

Autorka textu: Michaela Váleková