Fuera Fondo: Singel Mier s tebou má nový videoklip.

Po malej prestávke štartujú opäť vo veľkom. Kapela FUERA FONDO prichádza potešiť fanúšikov novým videoklipom. V novom roku chlapci troška pritvrdili a pieseň Mier s tebou je oproti ostatným singlom „viac gitarová“.

Singel vznikol pod dohľadom známeho producenta Mareka Rakovického  ktorý je známi aj ako líder skupiny Lavagance. Mastering novej skladby bol spracovaný  v americkom Nashville.

Mier-s-Tebou-mix-05.mp3.mp3_synced.00_00_30_00.Still003

Videoklip vznikal u českých susedov. Natáčalo sa striedavo v Prostejovskom divadle, kde mala kapela k dispozícii profesionálne technické vybavenie, exteriérové zábery sú z Brna. Mladého bežiaceho muža stvárnil vietnamský streetdancer, Nguyễn Trịnh Quang Hiệp, ktorý pôsobí v Čechách aj pod menom Milda. Samotnej tvorby videa a strihu sa zhostil talentovaný videomaker Patrik Soldán.

Fuera Fondo je slovenská, kapela ktorá vznikla v roku 2006 a má za sebou kopec koncertov na Slovensku, Česku a aj v Poľsku.

Aktuálne zostavu tvoria ôsmi členovia:

  • Tomáš Majerník – spev / klávesy
  • Boris “Borisjevič“ Majerník – trubka / vokály
  • Jozef “Dodis“ Sitár – bicie
  • Daniela Zelková – saxofón
  • Jakub Šelepák – basa
  • Lukáš “Buldo“ Bulík – gitara/ vokály
  • Igor Kuzma – trombón
  • Daniel “Shino“ Šintál – saxofón

Táto formácia má na svojom konte dva albumy, prvý vznikol v roku 2010 s názvom “Kráčajúc svetom“,  druhý v roku 2014 s názvom “ Žúrový kráľ “ plus niekoľko zaujímavých hudobných spoluprác (napr. so slovenskou skupinou SKA2tonics, speváčkou Sisou Fehérovou, reggae priekopníkmi Medial Banana alebo najčerstvejšia so slovenským spevákom a producentom Marekom Rakovickým z Lavagance.

Skupina Fuera Fondo hrá hudbu, ktorá je ovplyvnená viacerými žánrami ako punk-rock, ska, reggae, pop, no možno v nej započuť aj vplyvy balkan music. „Snažíme sa nerobiť hudbu jednotvárne a striktne sa držať jedného štýlu, máme radi, keď je naše publikum rôznorodé“.

Fuera Fondo sa vyznačuje veľmi veselou a živelnou šou a komunikáciou s publikom. V marci 2016 kapela vydáva už spomínaný singel s videoklipom Mier s tebou. Tento rok bude kapela oslavovať 10 rokov svojej existencie.

Zdroj: Fuera Fondo