GALADRIEL odhalujú novinky ohľadom pripravovaného EP!

Pred pár dňnami bola ukončená nahrávacia fáza nového EP slovenskej dark/doom metalovej skupiny GALADRIEL, ktoré vyjde pri príležitosti 20. výročia jej založenia. Tieto práce prebehli v Aténach, v štúdiách Grindhouse a Zero Tolerance pod dohľadom Georgeho Bokosa (STONE COLD DEAD, ex-ROTTING CHRIST, ex-NIGHTFALL), ktorý spolupracoval aj na posledných počinoch MELECHESH a GEORGE KOLLIAS, a ktorý sa postará aj o mix a mastering nahrávky.

Pripravované EP ponesie názov “Lost In The Ryhope Wood” a šesť skladieb, z ktorých tri sú novými počinmi a ďalšie tri sú znovunahrané kúsky z minulosti, spája práve tématika Ryhopského lesa – Lesa mytág a tajomného miesta Lavondyss, ktorým vdýchol dušu spisovateľ Robert Holdstock. Názvy skladieb: Song Of A Daughter, Dual Hertitage, She – The Myth, Forest Lullaby, Strong One Against The Storm, Lavondyss.

galadriel2_title

S touto témou samozrejme súvisí aj obal EP, pod ktorého grafické spracovanie sa podpísal už tradične spevák kapely Dodo Ďatel. Ústrednou postavou v tomto prípade je slovenská modelka Ewel a svojimi skúsenosťami, citom a okom k výsledku nemalou mierou prispel aj fotograf Hellmet.

Na albume sa predstaví hneď niekoľko hosťujúcich hudobníkov. Sláčikové duo tvorí huslistka Jana Věnečková (VĚNEBAND) a kontrabasista Charis Pazaroulas (STONE COLD DEAD). Na bicích sa už po tretí krát za sebou objaví Jano Ivan (ČAD), ktorý z časových dôvodov na chvíľu zaskočil za bubeníka Mateja Ferianca. V jednej skladbe pomohol s vokálmi aj samotný George Bokos ako aj ďalší nemenej zaujímavý hosť, ktorého meno bude zverejnené neskôr.

Špeciálne EP “Lost In The Ryhope Wood” vyjde na vinyle začiatkom septembra a o vydanie sa postará Pařát Magazine and Production. Majte oči a uši otvorené!

Galadriel_2015_EP

Zdroj: GALADRIEL – SLOVAK DARK METAL BAND