Go Techno už tento piatok v Subclube! Rozhovor – SveTec!

V piatok 10.10. v Subclube po prvý krát vystúpi dvojica z maďarskej techno scény Steam Shape. Toto duo tvoria Svetec a Nils.  Teraz Vám predstavíme SveTec-a.

Rodák zo Szegedu, vlastným menom Adam Szvetek. Na základnej umeleckej škole sa naučil hrať na niekoľkých hudobných nástrojoch (3 roky klavír, 8 rokov flauta). Ako jedenásť ročný (1996) sa začal zaujímať o elektronickú hudbu a v roku 2000 sa produkcia stala jeho každodennou rutinou.

O dva roky na to začal zbierať svoje prvé skúsenosti ako Dj. Oficiálne vydal cez 100 trackov, z toho 30 vinylov a 25 EP. Prelomovým rokom sa stal rok 2005, kedy si jeho produkciu všimli mená ako je Rush, Pet Duo, OBI, Sven Wittekind a ďalší. V roku 2008 podpísal kontrakt s jednou z najväčších nemeckých bookingových agentúr Artillery, čo mu zaslúžene zaručovalo hrania po celej Európe a Južnej Amerike. Aktuálne je členom Cubbo booking. Svetec je multižánroví producent.

1200x444 SVETEC 1

Okrem hardtechnovej produkcie, ktorá ho dostala medzi špičku, sa aktívne venuje aj drum and bass-u a technu. SveTec sa steretol s Nilsom v roku 2002 a od roku 2005 tvoria technové duo Steam Shape. Ich vzťah a vášeň pre hudbu prerástla do spoločného hrania a produkovania, ktorému sa spolu aktívne venujú necelí rok. Pred pár dňami (22.9. 2014) vydali svoju prvú EP pod názvom Boundless na vydavateľstve Driving Forces Recordings, ktorí vlastní Sutter Cane. Duo Steam shape disponujú mimoriadne presným citom pre mix, doplnený dynamikou a jedinečným zvukom, s ktorým si zachovávajú svoj osobitný štýl pomocou 4CDJ, 2 mix pultov a inej techniky.

[soundcloud url=“https://api.soundcloud.com/tracks/170164334″ params=“auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true“ width=“100%“ height=“150″ iframe=“true“ /]

Vieme o tebe, že hráš na hudobných nástrojoch ako klavír, či flauta. Využil si napr. zvuk z týchto dvoch hudobných nástrojov v tvojom tracku ?
Piano som už niekoľkokrát použil vo svojej produkcii. Mám rád tento nástroj as použitím dobrých akordov to môže znieť naozaj temno. Čo sa týka flauty, tú som zatiaľ nikdy nepoužil. Nemyslím si, že by sa hodila do nejakého techna alebo hardetchna, ale možno v dnb by to mohlo znieť dobre. Ale jednoznačne ďakujem za nápad :D

Produkuješ s chalanmi na DnB projekte MAGICAL GRAVITY, s ktorými ste vydali tracky na jednom z najznámejších vydavateľstiev ako je Viper recordings. Aká je tvoja funkcia v zoskupení ?
No, ak by som to chcel opísať najviac formálnym spôsobom, tak by som mohol povedať, že som štúdio asistentom Magical Gravity. Z väčšej časti mi patrí produkcia a aj realizácia všetkých nápadov, ktoré vzniknú v našich hlavách.

Ako vznikol váš názov Steam Shape? (opíš aj počiatočné strenutie a vzájomnú cestu)
Stretli sme sa v roku 2004. V roku 2005 sme mali prvýkrát možnosť hrať spolu alebo lepšie povedané, skúsiť aké to je hrať spolu zo 4 CD playerov. Bolo to naozaj pozitívne, myslím tým skúsenosti a aj spätná väzba. Potom sa naše cesty nachvíľu rozišli a každý kráčal svojím vlastným smerom. Nils zostal verný technu a ja hardtechnu. V roku 2012 sme si povedali, že vytvoríme opäť niečo spoločné a tak vzniklo duo, už so svojím vlastným názvom –  Steam Shape.

Ako by si charakterizoval hranie Nilsa?
Nils je jeden z najtalentovanejších a technicky najlepších DJ-ov, akého poznám a s akým som kedy hral. Je rýchly, šikovný, vie perfektne improvizovať a okrem toho je aj fešák :D

Pripravujete sa nejak špeciálne na svoje spoločné hranie alebo je to improvizácia priamo na mieste?
Pred spoločným hraním si vždy pripravíme vlastné sample loops, ktoré potom naozaj špeciálnym spôsobom mixujeme s našimi vlastnými trackmi a s trackmi iných DJ-ov. Týmto spôsobom je naša hudba jedinečná, naozaj veľmi dynamická, a masívna.

A posledná najdôležitejšia otázka. Aký alkohol máš najradšej ?
Samozrejme Slivovicu

STEAM SHAPE môžete vidieť na party GO TECHNO už tento piatok v SUBCLUBE spolu s Branislavom Be, Barim a Haskym.

https://www.facebook.com/steamshape
https://www.facebook.com/deejaysvetec
https://soundcloud.com/steamshape

10 faktov ktoré by ste mali vedieť o SveTec

Facebook event – https://www.facebook.com/events/734486386617638/?fref=ts

gotechno10102014

Zdroj: Go Techno