GRAPE FESTIVAL 2017 – DOMÁCA ELEKTRONIKA

Grape festival, ktorý sa uskutoční 12. – 13. augusta na Pieštanskom letisku prináša ďalších domácich predstaviteľov. Tentokrát organizátory zalovili vo vodách elektronickej hudby.

FVLCRVMa netreba nikomu predstavovať, jeho novinka Hi! dosiahla za pár dní na Spotify 59 000 prehraní. Vypočujte si aj vy:

DJ Yanko Kral a Inkwall prichádzajú s novou modulárnou audiovizuálnou show s názvom Twelve Yanko Kral x Inkwall, ktorá bude mať exkluzívnu premiéru na Grape festivale 2017.

Každý, kto už niekedy zažil Ventolinovu show vie, že ide o poriadne uletenú a zábavnú živú elektroniku.

DJ Simple Sample

Milovník karibských rytmov a dunivej basy prinesie letnú nádielku dancehallu, reggae či moombahtonu.

Kutlo už v mladom veku posunul svoj zvuk na zahraničné vydavateľstvá. Všimli si ho viaceré ikonické značiky v dnb svetovej scéne ako Renegade Hardware, Let It Roll alebo NeurofunkGrid, kde vyšiel počin s názvom Gotham EP.

Slight a Olis Bakulu sa venujú hudbe už úctyhodné roky, netreba ich preto asi zvlášť predstavovať. Čakajte od nich mixy zamerané na drum’n’bass, sem-tam šmrncnuté aj niečím dobrým z iných žánrov.

Trojica DJov, Skank, Milos a Baltazar momentálne tvoria jadro rádiovej show Leporelo_FM, ktorá tento rok oslávi už 10 rokov svojej existencie v Rádiu_FM. Všetci traja si za gramcami odrkútili za viac ako 15 rokov svoje, stretli sa v legenárnom bratislavskom U.Clube, v ktorom boli rezidentní DJi a kde dlhé roky organizovali aj vlastnú akciu Leporelo., ktorá privítala v Bratislave (U.Club, SubClub, Nu Spirit Club) významné mená svetovej house a techno scény. Chalani stále hrávajú, práve majú za sebou úspešnú jarnú čast Leporelo_FM Tour – 10 rokov „v efemku“, pod hlavičkou Leporelo vznikol v roku 2009 aj vydavateľský label, Skank to všetko fotí a stále sa niečo chystá aj v Milosovom bratislavskom The Losh Studiu.

 Petijee začiatkom roka vydal svoj debutový album Soul Paper Scissors, ktorý prezentuje aj so živou kapelou.

Zdroj: GRAPE FESTIVAL