HardTechno Provincie: Daniela Haverbeck (Chile), Instigator!

Daniela Haverbeck (Chile) – Daniela Haverbeck aka Rapunzel, pùvodnì známá jako zástupkynì chilské undergroundové techno scény se v současné dobì řadí k nejvyhledávanìjším latinskoamerickým DJùm a producentùm v mezinárodním mìřítku.

Daniela

Po deseti letech za gramofony si svoje zvučné jméno stihla vybudovat na pìti velkolepých evropských turné a nìkolika dalších významných festivalech po Latinské Americe, z nichž celkovì nejvìtší byly:Defqon1, Mysteryland Festival, Decibel Outdoor, Thunderdome, Free your Mind Festival či Love Parade Chile. Za zmínku také jistì stojí její spolupráce s uznávaným holandským labelem a bookingem – The Third Movement.

Dále jste mohli její počiny zaznamenat ať už v digitální podobì nebo jako LP na populárních labelech, kterými jsou Mastertraxx, Gobsmacked, Tech Head, Subsequent, Naked Lunch, Sub Cult, Adults a mnoho dalších. Tahle neúnavná umìlkynì je mimo jiné také neodlučitelnou součástí labelu Subsequent Records, který má pro jihoamerickou undergroundovou techno scénu velký význam.

Daniela se vyznačuje zejména svým mimořádným talentem, vytrvalostní a hudebním instinktem. Lidé, kteří mìli možnost sledovat její vystoupení už vìdí, že se jedná o nezapomenutelný zážitek. Příznivci, kteří se již nemohou dočkat vystoupení této dámy, mají možnost naladit si její sety na online radioshow – XT3 Radio a to každé úterý od 22:00.

Instigator –  Dříve inspirován převážnì rockovou hudbou a skupinami jako je Oasis a Led Zepelin. V roce 2004 začíná hrát techno a oblíbí si jména jako je Adam Bayer, Ben Sims nebo Mark Eg.

Instigator

Následujícím rokem propadá vlivùm hard techna, čím dál častìji si pořizuje desky od producentù Boris S, Sven Wittekind, Matt M Maddox, Greg Notill a další podobné pecky, které se mu dostanou do rukou. Postupem času, kdy se začínají vydávat tracky tvrdší a tvrdší zakotví u jmen jako je Svetec, Albert kraner, Lexis, Alex TB a Buchecha.

V roce 2006 se také rozhodl hudbu produkovat a nyní je možné od nìj najít mnoho trackù na rùzných schranzových a hard-techno labelech. Jeho angažmá se stalo velkým přínosem jak pro uznávaný label Kaos Extreme, tak i pro svìtovì proslulou bookingovou agenturu Trivial Booking.

Vystoupil na akcích jako je např: Critical Damage (Bulharsko), Histeria (Španìlsko), Darkness (Slovensko), Liberty White (Belgie), Svetec And Friends (Maďarsko), La Cova (Španìlsko), The Qontinent (Belgie), Musitek (Valencie), Schweinerei (Belgie), Hardstation Extreme (Sardinie) nebo U60311 Hard impact Jason Little Bday (Frankfurt).

HTP 8

Zdroj: HTP
Publikoval: Redakcia GREGI.NET