Harley-Davidson oslávi svoje 115. výročie v Prahe.

Už budúci rok oslávi motocyklová ikona Harley-Davidson svoje 115. výročie založenia a hlavným dejiskom osláv sa stane Praha. Oslavy sa uskutočnia v termíne 5. až 8. júla 2018 a počas štyroch dní čaká hlavné mesto Českej republiky vyše 100 000 návštevníkov.

V rámci veľkolepých osláv nebude samozrejme chýbať ani spanilá jazda naprieč metropolou alebo výstava viac ako 150 motocyklov značky, od najstarších exponátov až po tie súčasné. Prahu tak čaká najmasovejšia akcia za posledné roky, na ktorej sú všetci jazdci a milovníci motocyklov a štýlu Harley-Davidson vítaní. Všetko prebehne za podpory hlavného mesta i Vlády ČR.

Pražské oslavy 115. výročia sú koncipované pre širokú verejnosť. Či už ste jazdec, milovník motocyklov, alebo len obdivovateľ moto štýlu, ktorí sa na kúpu prvého motocykla ešte len chystá, alebo si len chcete užiť parádny pohľad, všetci ste na oslavách 115. výročia Harley-Davidson vítaní. Akcia je zároveň vrcholom série veľkých európskych akcií pod záštitou Harley-Davidson, na ktoré nadviaže tradičný European Bike Week organizovaný v septembri v Rakúsku.

„Už teraz sa neviem dočkať až oslávim 115 rokov fantastických motocyklov Harley-Davidson s našimi priateľmi, rodinou, jazdcami a fanúšikmi v Prahe. Neviem si predstaviť lepšie miesto, kde sa pripojím k našim jazdcom, aby sme mohli spoločne osláviť tento míľnik v histórii Harley-Davidson – a sme veľmi vďační Prahe za otvorenie dverí jazdcom H-D z celého sveta,“ hovorí nadšene Marc McAlister, International Managing Director Harley-Davidson.

Podobne vníma oslavy Harley-Davidson aj Karla Šlechtová, ministerka pre miestny rozvoj ČR: „Sme veľmi hrdí na to, že si Harley-Davidson zvolil Prahu za hlavné miesto konania osláv 115. výročia. Tešíme sa na fanúšikov značky, rovnako aj na všetkých fanúšikov motocyklov a širokú verejnosť. Dúfame, že sa všetci budú tešiť nielen na akciu, ale aj na kúzelnú atmosféru nášho mesta v samotnom srdci Európy. Pre nás je to skvelá príležitosť ukázať krásu Prahy a Českej republiky. Akcia bude mať tiež pozitívny hospodársky dopad.“

Výber Prahy ako hlavného miesta konania osláv je tak logickým krokom. Značka Harley-Davidson má v Českej republike dlhoročnú tradíciu a priamo Praha je domovom najstaršieho Harley-Davidson Clubu na svete, ktorí existuje už 90 rokov. „S Harley-Davidson Clubom Praha, ktorý funguje od roku 1928, sme za všetky tie roky najazdili na motocykloch H-D tisíce kilometrov. 115. výročie konané v budúcom roku v Prahe tak bude naozaj výnimočné a radi by sme do Prahy pozvali každého, aby mohol poznať mesto, ktoré je vďaka svojej histórii, kultúre a jedinečným pamiatkám skutočne turistickou destináciou na svetove úrovni,“ hovorí Jarda Vavřina, spolumajiteľ dealerstva Harley-Davidson Praha a organizátor osláv.

Spanilá jazda, výstava motocyklov, family zóna, koncerty, kaskadérska show

V rámci osláv 115. výročia bude pripravená celá rada atrakcií. Za zmienku stojí  napríklad výstava viac než 150 motocyklov značky, ktorá návštevníkov interaktívne prevedie históriou, od samotných začiatkov v roku 1903 až do roku 2018. Súčasťou osláv bude pochopiteľne aj špeciálny kamión demo truck ponúkajúci skúšobné jazdy na motocykloch H-D úplne zdarma.

Bokom nezostane ani H.O.G. (Harley Owners Group), kedy sa v samotnom srdci akcie zrodí priamo H.O.G. zóna a chýbať nebude ani Dark Custom Aréna, ktorá zaujme predovšetkým mladších a spojí Harley-Davidson so zábavou aj patričným adrenalínom. Návštevníci sa môžu tešiť na živé vystúpenia, zmes rocku, bluesu, reggae a rapu s českou a slovenskou hudbou aj na adrenalínovú kaskadérsku show, kde najlepší kaskadéri predvedú na strojoch H-D unikátne kúsky.

Sobota 7. júla sa ponesie v znamení spanilej jazdy tísicok strojov Harley-Davidson, ktoré prejdú historickým centrom Prahy. Na programe je aj Custom Bike Show, ktorá skvele demonštruje um a kreativitu v rámci prestavieb a stavieb motocyklov a deti pre zmenu priláka Family Zóna plná hier, workshopov a ďalších aktivít pre najmenších návštevníkov. Pre „veľké deti“ budú prirpavené obľúbené bikerské hry.

Doplňme, že okrem Prahy sa druhým dejiskom osláv 115. výročia stane americké Milwaukee, rodisko H-D, kde oslavy prebehnú v termíne 30. augusta až 3. septembra 2018.

Vstupenky na pražské oslavy, vrátane špeciálneho limitovaného Rally Packu, je možné rezervovať už teraz. Viac informácií na: www.h-d.com/115.

Harley-Davidson

Harley-Davidson Motor Company vyrába customy, cruisre a touringy. Ďalej ponúka kompletnú radu motocyklových dielov, doplnkov a oblečenia značky Harley-Davidson. Pre viac informácií navštívte webové stránky Harley-Davidson na www.harley-davidson.sk.

Zdroj: EK