Heľenine Oči si robia srandu z politikov a myslia to vážne!

Skupina Heľenine Oči prichádza s politicko-satirickým videosinglom Chcem Viac. Hudobníci ním ohlásili začiatok akustického Štúr Túr 1815, ktoré bude originálne nielen po hudobnej stránke, ale aj samotným programom a vizuálom. Novinka Chcem viac sa má objaviť aj na pripravovanom albume.

farby

„Myslím, že je to chytľavá dynamická pieseň a vôbec prvá skladba z nového albumu, ktorý pripravujeme a hádam ho dokončíme v roku 2016. Album má zatiaľ pracovný názov Vajco. O skladbe Chcem viac vám zatiaľ nič špeciálne neprezradíme, dúfame, že si spravíte názor sami, keď si to pozriete.“ hovorí o novinke spevák Heľeniných očí, Martin Mihalčín.

Videoklip k novej piesni režíroval Samo Spišák a okrem kapely v ňom účinkuje herečka Anička Rakovská. Billboardy, ktoré sa objavujú vo videoklipe, uverejnila kapela samostatne na svojom facebookovom profile ako upútavku na tento klip. Hudobne skladbu obohatil husľovými partmi známy fotograf Jano Štovka, ktorý je sám hudobníkom a vyrazí s kapelou aj na aktuálne Štúr Túr 1815, na ktorom odznie Chcem viac prvýkrát naživo.

ronime

„Pripravili sme sériu koncertov inšpirovaných životom a tvorbou Ľudovíta Štúra. Štúr je totiž jedným z mála slovenských politikov, za ktorých sa nemusíme hanbiť. Zvolili sme akustický program doplnený divadelnými prvkami. Odznejú tiež pesničky, ktoré sme nemohli hrať na klasických festivalových pódiách kvôli absencii nástrojov ako saxofón, kontrabas, akordeón a husle,“ pozýva na výnimočné turné líder Heľeniných očí. Silne mužské obsadenie skrášli Marcela „Maca“ Vilhanová z Radošinského naivného divadla, ktorá pôsobila aj v kapele Sto Múch a tohto roku vydala vlastný album Platňa roka.

korupcia

Štúr Túr 1815 môžete zažiť v Novom Meste n/V 11.12., Martine 12.12., Bratislave 16.12., Trebišove 18.12., Banskej Bystrici 19.12., Poprade 25.12., Košiciach a Raslaviciach 26.12., Ružomberku 27.12. a v rodnom Prešove 31.12. Lístky sa budú dať zakúpiť priamo na mieste v hudobných kluboch, kde sa koncerty uskutočnia. Pre viac informácií sledujte stránku hel.sk a facebookový profil kapely.

Zdroj: Edo Kopček, PR manažér kapely
Foto: Jano Štovka