Hero: Svetová pieseň zo Slovenska! Zhodli sa slovenskí umelci.

Čerstvý singel HERO od slovenského speváka a skladateľa, známeho pod menom Andrew May, nadchol viacerých slovenských interpretov a producentov. Oslovil aj také mená ako Tomi Popovič, Robo Opatovský a Randy Gnepa!

Andrew May prichádza po úspešnom singli The Way You Love s ďalšou, nemenej výraznou a chytľavou piesňou, ktorú pomenoval HERO. „Je to pieseň o vnútornej sile a odhodlaní. Svojím textom podnecuje poslucháča k tomu, aby sa stal svojím vlastným hrdinom, i keď musí začať úplne od nuly.”

Andrew May 2

Ako sám Andrew povedal, netradične v nej spája dubstepové a drum and bassové pasáže, pretože sa nesnaží ísť podľa zvukovo a žánrovo osvedčených cestách, ale snaží sa priniesť niečo nové a kvalitné.

A práve to zaujalo aj Tomiho Popoviča: „Už dlho sledujem začínajúcu kariéru Andrewa Maya a som fanúšikom jeho hudby a hlasu. Má vynikajúci prejav a spev a jeho nový singel Hero má úroveň americkej kvality po všetkých stránkach.

Chválou nešetril ani Robo Opatovský: „Odkedy sme sa prvýkrát stretli, Andrej urobil veľký posun dopredu, čo sa týka produkcie a melódií. Singel Hero je podľa mňa trefa do čierneho a cítim, že z neho môže byť veľký hit. Veľmi sa teším aj na album a som rád, že Andrej patrí medzi novú vlnu, ktorá posúva slovenskú pop music správnym smerom.

Skladbu produkoval skvelý slovenský producent Randy Gnepa, s ktorým Andrew spolupracuje už dlhšie a rozumejú si nielen pracovne ale aj ľudsky.

Andrew May 1

To sa samozrejme odzrkadlilo aj na výslednom zvuku celej skladby, o ktorej si Randy myslí toto: „Andrew May je mladý autor, ktorý sa nebojí experimentovať so zvukmi a aranžmánmi, pretože ho k tomu netlačí žiaden zabehnutý vzorec, a to je dôvod, prečo ma spolupráca s ním veľmi inšpiruje. Pri tejto skladbe sme išli intuitívne po zvuku, ktorý nám hneď sadol, a vedeli sme, že toto je to, čo posunie posolstvo skladby k ľuďom presne tak naliehavo, ako si to text zaslúži.

Zdroj: Patrícia Pavlíková