Hochspannung! sa vracia po letnej pauze.

September znamená začiatok novej klubovej sezóny. Ešte ste sa ani poriadne neusadili do školských lavíc, či nespamätali z letnej dovolenky a párty Hochspannung! nasadzuje plné tempo.

Prinášame vám ďalšiu dávku čerstvej klubovej hudby – a tú výborne predstavuje náš hlavný hosť, francúzsky dj a producent Bambounou vydávajúci na značke 50Weapons. Nie je však jediným zahraničným hosťom, live actu sa tentoraz zmocní maďarské duo SILF, ktoré v počte krabičiek a syntetizátorov zrejme vytvorí rekord medzi vystupujúcimi na našej párty. Domáci lineup dopĺňa šikovný turntablista a člen BWO crew Biomat a rezidenti Bad Mojo a Michael Priest plus dvorná VJka Hochspannung!-u – VJ Oliq.

Bambounou
(50Weapons | France)

Jérémy Guindo aka Bambounou má aj napriek nízkemu veku na konte už slušné množstvo releasov na rešpektovaných vydavateľstvách ako ClekClekBoom, Sound Pellegrino, či 50weapons. A niet sa čomu čudovať – jeho netradične znejúce tracky sú vysoko cenené ako na parketoch tak aj u hudobných kritikov. Už od prvých producentských pokusov – viď EP Animism na značke Youngunz – bolo jasné, že Bambounou je producentom s charakteristickým rukopisom a originálnym zvukom a nevydáva sa cestou kopírovania súčasných trendov

[soundcloud url=“https://api.soundcloud.com/users/2317580″ params=““ width=“ 100%“ height=“450″ iframe=“true“ /]

Do povedomia sa dostal najmä prostredníctvom francúzskeho forward sounding labelu ClekClekBoom – podobne ako jeho kamarát French Fries, s ktorým sa spoznal na skateboarde pri brázdení ulíc Paríža. Exploráciu hudobného priestoru pod hlavičkou „’90s house a techno okorenené štipkou bass music“ zhrnul na minuloročnom albume Orbiting, ktorý ale už vydal vo vplyvnom vydavateľstve dua Modeselektor – 50weapons. Obsahuje dvanásť skladieb s typicky hravým klubovým zvukom 23-ročného Parížana, ktorý odprezentuje aj na svojom prvom djskom vystúpení na Slovensku – na párty Hochspannung!

SILF
(live | Farbwechsel | Hungary)

Maďarské duo SILF alebo Martin Mikolai a Bálint Zalkai – či v producentských alter egách S. Olbricht a Alpár – sa postará o živé vystúpenie večera. Obaja sú skúsení producenti solóvo, aj spoločne, o čom svedčí napríklad aj záujem zo strany magazínu Electronic Beats. Spolu s ďalšími dvoma kolegami spolu založili label s nemeckým názvom Farbwechsel, na ktorom vydávajú však prevažne maďarskú hudbu. A práve tam našlo domov aj prvé EP SILF.

[soundcloud url=“https://api.soundcloud.com/users/10986620″ params=““ width=“ 100%“ height=“450″ iframe=“true“ /]

Projekt SILF vznikol zo spoločnej jam session na jar 2012 a postupne sa vyvinul v plne hardwarový live act. Zoznam používaného vybavenia je úctyhodný – bicie automaty Roland TR-505, TR-626, TR-707 a Korg KPR-77, či syntezátory Roland SH- 101, Korg Poly-800 alebo Juno-106. Výsledkom je poctivé živé elektronické vystúpenie s nemalou dávkou improvizácie a silnými vplyvmi Chicagskeho housu a Detroitského techna. Ich premiérové vystúpenie v Bratislave bude temné, tanečné a nepochybne výborné!

Biomat
(BWO)

Meno Biomat sa na scéne skloňuje prinajmenšom v troch tvaroch: DJ, turnablista a producent. Ako DJa formoval jeho vkus hiphop 90. rokov, Ninja Tune downtempo, fm4 a Soulseek. Po nákupe gramofónov v druhej polovici nultých rokov pribudol dubstep, grime a ďalšie odnože UK garage (pamätníci BWO v Subclube nostalgicky spomínajú na jeho zatváracie bassline sety). V roku 2013 sa môžete v jeho setoch tešiť na hlúpy hip-hop, nu a oldskool grime, trblietavé RNB v origináloch a refixoch, alebo pár dobrých vecí z trosiek pôvodnej „UK bass“ scény. Producent Biomat sa tento rok blysol albumom a pohľadnicou Montáž na ajlávmjuzik, menej známe sú jeho grime tracky. Ako turntablista predskakoval spolu so Shutcoom pred viac ako rokom trojici Rock Hard Bastards (legendy žánru D-Styles, Toadstyle a Excess), v apríli sa pripomenul vystúpením na Turntablism meeetingu 3.0 v koncertnom štúdiu Slovenského rozhlasu. A čo zahrá na párty Hochspannung? Nikto nevie…

https://www.facebook.com/events/616791435009195

HochspannungSept_final

Zdroj: Hochspannung!