IdeaFatte a ich lekcie RAP-u čoskoro v slovenských mestách.

Po štyroch rokoch čakania prišiel tandem IdeaFatte, dnes už IF, so svojim piatym štúdiovým albumom RAP, ktorým oslavuje desať rokov svojej existencie. IdeaFatte, BoyBand a Boy Wonder vyrazia na jesenné turné a od 18. septembra bude brázdiť slovenské kluby.

„Myslím si, že to všetko prišlo v správny čas. Dali sme do toho všetko a všetko vznikalo veľmi úprimne,“ hovorí Idea na margo albumu, ktorého prvá kapitola sa začala písať pred rokom a pol. Vtedy ale ešte nebol daný názov, ani koncept a tvár albumu. „Vyvíjalo sa to všetko hrozne postupne a sme radi, že to dopadlo tak, ako to dopadlo. Myslím, že sme obaja celkom vyhladli, správnym spôsobom. Takže po tých rokoch sme to spojili a nič by som nemenil,“ pokračuje Idea.

garaz

Na albume nechýbajú ani ich kolegovia z labelu Ty Nikdy. Svojimi slohami prispeli Boy Wonder, MC Gey, Paulie Garand, Supa, Václav Rouček a Gumbgu. Exkluzívnu spoluprácu s Jehstom (UK) a DJom Mr. Thing nájdu poslucháči v tracku Doubledecker.

„Je to zvláštne, že som si nedokázal predstaviť, že by sa to mohlo páčiť mladším ľuďom. Ale opak je pravdou, veľa nám píšu, že im to otvára oči a pomáha chápať veci. Ale keby som nad tým rozmýšľal a chcel sa im od štartu prispôsobiť, album nikdy takto nedopadne,“ zamýšľa sa Idea. Fanúšikovia nájdu na albume aj tri dvjotracky iii / Produkt, V cizím městě / Směrovací číslo a Dobrou noc / Lucifer. „Album má podľa mňa koncept len vo zvuku a v tom, že pôsobí naliehavo, že ťa nenechá odpočinúť. Práve, že som mal viac beatov než som chcel použiť trackov, tak som prišiel s nápadom dvojtrackov a dopadlo to zaujímavo,“ dodáva Idea.

Fanúšikovia si album RAP môžu zakúpiť ako CD alebo digitálne:
https://tynikdy.cz/shop/sortiment/Album
https://tynikdy.bandcamp.com/album/rap
iTunes: https://apple.co/1NZuklP
Dostupný je aj merch: https://tynikdy.cz/shop

Tracklist albumu RAP
5Om2
To nejsem já
Pohyby Hlavou  + MC Gey
Muži v černém + Boy Wonder
iii / Produkt + Gumbgu
V cizím městě / Směrovací číslo
Dobrou noc / Lucifer + Supa
Doubledecker + Jehst & Mr. Thing
Pod Hladinou + Václav Rouček
Tam Venku
Kořeny + Paulie Garand
Output
Cesta kolem světa
Tělocvik + DJ AKA
Nech nás jít + Václav Rouček

Zdroj: Zuzana Sotáková