Insania oslávi 25 let revolty!

V sobotu 6. října 2012 se představí brněnskému publiku v klubu Fléda hardcore/metalová kapela Insania. Jako host vystoupí kapela Našrot.

Je tomu už čtvrt století, co Insania, kapela která dodnes kolísá na pomezí hardcoru a metalu, poprvé stanula na pódiu. Už od svého začátku nasadili zběsilé tempo, které se jim s obdivuhodnou lehkostí daří udržet až do dnes. Dělají čest svému jménu. Za svou 25letou kariéru si získali nejen mnoho věrných fanoušků, ale také uznání ostatních kapel na scéně. Mezi ně patří např. Jello Biafry z hardcore punkových Dead Kennedys (San Francisko).

Během 25 let odehráli přes 650 koncertů rozprostřených převážně po evropských zemích, ale cizí jim nejsou ani pódia v USA. Podtitulem jejich podzimního koncertu je „25 let revolty“, který velmi trefně vystihuje celý přístup Insanie. Nenechávají se svazovat žádným žánrem a nebojí se ani experimentovat. „Insania vyšla z hardcoru a metalu. To byl pro nás ale čistě jen přístav, z kterého jsme podnikali plavby do jiných moří,“ komentuje orientaci kapely Petr „Poly“ Pálenský a dodává, „občas jsme ztroskotali, vlastně velice často. Ale holou kůži jsme si vždycky zachránili.“

V pozici předskokana se představí havlíčkobrodská kapela Našrot. Vznikli v roce 1988 spojením tří tamních skupin, jmenovitě Maama, Gumovej Knedlík a Křečový žíly. Od té doby nahráli už sedm alb, koncertní DVD a stali se i tématem biografické knihy Radka Diestlera pojmenované Totálně Našrot aneb Příběh naší nejlepší neperspektivní kapely.

Více informací na:
https://www.insania.freemusic.cz/
https://www.nasrot.cz/
https://fleda.cz

Insania – 25 let revolty
Místo:
klub Fléda, Štefánikova 24, Brno
Datum:
6. 10. 2012
Start:
20:00 hod.
Vstupné:
150 Kč (předprodej) / 190 Kč (na místě)
Předkapela:
Našrot

Zdroj: Fléda