Jarná edícia podujatia Urban Market 2015 objavuje nový dizajn aj priestory!

Jarný Urban Market vám v posledný májový víkend opäť ponúkne to najlepšie z nezávislého dizajnu, módy, hudby a umenia. Predajná výstava a denný program sa budú konať v dvoch priestoroch na Laurinskej 19, ako aj na samotnej ulici. Večerný program v piatok po prvý raz navštívi novú Fugu, v sobotu sa stretneme v KC Dunaj.

Jarný Urban Market bude v posledný májový víkend už tradične bodkou za festivalom Dní architektúry a dizajnu, ktorý v Bratislave tento rok prebieha od 26. do 31. mája. Dejiskom marketu bude Laurinská 19, obytná budova „U anjelov“ a náprotivné Mestské divadlo P. O. Hviezdoslava, v ktorom vás zoznámime s Galériou pod divadlom. Tá sa nachádza v bývalom kryte civilnej ochrany, ktorý po rekonštrukcii zmenil účel. Prvým projektom v galérii bude práve Urban Market, ktorý vám tu odprezentuje dizajnérske talenty, sprievodnú výstavu študentov a absolventov VŠVU, ako aj viaceré workshopy.Obytná budova na Laurinskej 19 je súčasťou severného stavebného bloku medzi Manderlákom a Starou tržnicou. Tvoria ju dve nerovnaké krídla, v strede ktorých sa nachádza malé námestíčko, ako aj priľahlý vnútroblok. Zatiaľčo v krásnych priestoroch bývalých bytov na prvom poschodí budovy uvidíte rôzne dizajnérske a módne vychytávky, vo vnútrobloku na vás bude čakať sprievodný hudobný program pripravený v spolupráci s priestorom pre chýbajúcu kultúru FUGA. Okrem Djských vystúpení vás v piatkový večer čakajú aj live-acty, predstavia sa Stroon, Spoje a Herzog Herzog.

Svoju tvorbu v oblasti dizajnu, módy, umenia, ale aj jedla predstaví takmer 80 rôznych značiek. Chýbať nebudú prepracované šperky, kvalitné módne kúsky, funkčný dizajn aj očarujúce doplnky. Zastúpení budú pritom dizajnéri a značky nielen zo Slovenska, ale aj z okolitých krajín, Čiech, Slovinska či Talianska. Pri ich výbere bol kladený dôraz nielen na originalitu návrhov, ale aj na inovatívnosť použitých materiálov a kvalitu výsledného spracovania.

K vystavujúcim predajcom sa programom aj ponukou pridajú tiež nové obchodíky na prízemí Laurinskej ulice, nezabudnite teda navštíviť ani Slowatch, slávicu, kníhkupectvo K. K. Bagalu či Közért.

Urban Market nie je len o kvalitnom dizajne, ale aj hudbe. Novinky sa nevyhýbajú ani večerným parties, piatková otváračka sa uskutoční vo vynovenej a presťahovanej Fuge na Nám. SNP 24, ktorá vás privíta djskými B2B setmi pripravenými v spolupráci s vydavateľstvom ajlávmjuzik. Účinkovanie potvrdili MtotheG, Beyuz a FNTM, Stratasoul a Jimmy Pé, Tentato s Lindixom, Whithe a Esso a v neposlednom rade VJ Sicknico.

Koncertná sobota sa už tradične uskutoční v KC Dunaj, kde sa môžete tešiť na vystúpenia Supu s Engererom, český projekt VR/Nobody, Dornkappel a djské sety od Grizzly a Ink Midget & Pjoni. Všetko to zaobalia vizualizácie od talentovanej VJ Mikaela.

Jarný Urban Market si jednoducho rozmanitým programom opäť pýta miesto vo vašich diároch, zapíšte si ho na 29. – 31. mája!

Urban Market 2015 (Spring Edition)
29. – 31. mája 2015, Laurinská 19

Jarná predajná výstava dobrej módy, dizajnu, kreatívnej tvorby nielen zo Slovenska spojená s množstvom sprievodného programu.

Otváracie hodiny
Piatok (29. 5.): 16:00 – 22:00
Sobota (30. 5.): 11:00 – 22:00
Nedeľa (31. 5.): 11:00 – 19:00

Vstupné:
2 € – Urban Market (piatok – sobota – nedeľa)
5 € – Urban Market Friday Night (FUGA)
5 € do 23:00 / 6 € po 23:00 – Urban Market Saturday Night (KC Dunaj)
8 € – Permanentka – Urban Market (Laurinská) + parties (KC Dunaj & FUGA)

Organizuje: Čerstvé Ovocie, n.o.
V spolupráci s: DAAD – Dni Architektúry a Dizajnu
Myšlienku podporili: Nadácia Tatra banky

UMP01UMP02x

Zdroj: Urban Market