Jimmy Cliff, dEUS, In Extremo, !DelaDap aj SUM41 vystúpia na PictureOn festivale!

BILDEIN – Rázovitá rakúska obec Bildein sa opäť stane dejiskom štýlového festivalu PictureOn. Kroky „Pinkarockerov“ budú počas víkendu 10. a 11. augusta smerovať práve sem, kde ich čakajú vystúpenia kapiel ako In Extremo, dEUS, speváka Jimmy Cliffa či rakúskej swingovej bandy !DelaDap!

Oblasť južného Burgenlandu je preslávená najmä produkciou originálneho vína Uhudler. V Bildeine preto nechýba vinárske múzeum ani množstvo pivníc, kde možno nápoj Bohov aj ochutnať. Raz do roka sa však premení na pútnické miesto milovníkov zábavy a rock’n’rollu. Priamo v strede dediny sa rozpúta dvojdňový festival, ktorý okrem bohatého programu na hlavnom pódiu ponúkne aj rockový seminár a množstvo workshopov. Tradíciou sú pestré stánky s miestnymi špecialitami z gastronómie. Bildein leží na rakúsko-maďarských hraniciach, zhruba na polceste medzi rakúskym Oberwartom a maďarským Szombathely. Aj preto je sloganom malebnej viesky „Bildein – dedina bez hraníc“. A v tomto duchu sa ponesie aj letné vydanie festivalu PictureOn, ktorého názov je angilckým prekladom mena obce.

Hlavnou hviezdou PictureOn bude jamajský hudobník Jimmy Cliff, preslávený najmä hitom I can see clearly now. Jeho mix rootového ska a reggae nenechá ani jednu nôžku pokojnou. S veľkou chuťou do tanca možno ísť aj na vystúpenia swingových !DelaDap či kultových Leningrad Cowboys. Zaručene dobré koncerty isto ponúknu aj dEUS, punkáči SUM41 či nemeckí metalisti In Extremo.

Vstupenky na podujatie sa na Slovensku predávajú exkluzívne v sieti www.eventim.sk. Permenentka na celú akciu stojí 67,90 €, jednodňové vstupenky (na piatok a sobotu) možno získať za 45,40 €

Program:

Štvrtok, 9. August – voľný vstup
Opening-Party RedBull-Brandwagen: The Big Bunny Hall Swinger Club, Ramazuri

Piatok, 10. August
Jimmy Cliff, Sum 41, dEUS, Quimby, Alf Poier & Die Obersteirische Wolfshilfe (Apfelgarten), Fii (Apfelgarten), !DelaDap, Solrize, Rokkitähti (Apfelgarten)

Sobota, 10. August
In Extremo, Leningrad Cowboys, Anti-Flag, Clara Luzia (Apfelgarten), Los De Abajo, Francis International Airport, Sweet Sweet Moon (Apfelgarten), Black Inhale, The KK (Sieger »america is waiting«), Mind Expanded (Apfelgarten)

Viac info: https://www.pictureon.at/

Zdroj: SKALAR ENTERTAINMENT GmbH