JOCHEN MILLER V ROZHOVORE: HUDBA JE UNIVERZÁLNY JAZYK.

Holandský trancový producent Jochen Miller zavíta 9. decembra opäť na Slovensko. V Trenčíne sa predstaví v špeciálnom b2b sete s Husmanom na festivale EDMANIA 2016. Pri tejto príležitosti sme mu položili niekoľko otázok. 

Tvoj posledný remix je Everything is beautiful, na ktorom si pracoval so svojím b2b parťákom. Bol vydaný v máji vo vydavateľstve Armada Trice. Máte ešte nejaké ďalšie projekty, na ktorých spolu pracujete?
Husman a ja pracujeme spolu v štúdiu pravidelne. Veľmi dobre sme prepojení, či už hudobne alebo osobne. Pracujeme na niečom veľmi vzrušujúcom, ale je mi ľúto, v tejto chvíli o tom ešte nemôžem hovoriť, keďže to nie je hotové. 

Ako si vyberáš ľudí na spolupráce?
Je to niečo, čo príde úplne prirodzene. Keď si na turné s iným umelcom, skončíte pri tom, že si ukazujete svoju novú prácu v hotelovom bare alebo pri večeri. Keď vás oboch navzájom nadchnú veci, na ktorých pracujete, poviete si „mali by sme spraviť niečo spolu“ a to je základ pre novú spoluprácu, ktorá sa uskutoční ešte na tom istom turné… 

Kedy si v sebe objavil lásku k hudbe?
V naozaj veľmi mladom veku. Môj otec vlastnil klub v Holandsku a ja som bol už ako dieťa fascinovaný DJmi. Hudba bola vždy okolo mňa, keď som bol dieťa, pretože môj otec neustále vyhľadával nové skupiny a nových DJov, ktorých by zabookoval. To sa do mňa vrylo a hudba bola mojou vášňou, od kedy sa pamätám. 

Čo máš najradšej na živote na turné?
Objavovanie nových kultúr, miest a najviac nového jedla! A vždy ma fascinuje publikum, ktoré úžasne reaguje. Tie chvíle, keď hráš svoj nový track a ľudia sa idú zblázniť, to je ten najlepší pocit na svete!

sb_jochen_miller_b2b_husman

Ktorá krajina, kde si hral tento rok, ťa najviac očarila?
Bol to úžasný rok s množstvom nových miest a krajín, takže je naozaj ťažké vyhrať jedno!

Prečo si sa rozhodol vydávať vlastnú radio show nazvanú Stay Connected?
Mať možnosť zdieľať všetku novú skvelú hudbu, ktorú som našiel alebo spravil, nielen s ľuďmi, ktorí prídu na jednu z mojich show. 

Podľa istého tvrdenia nie je hudba o jednotlivcovi, ale o ľuďoch. Je univerzálna. Čo si o tom myslíš?
Hudba je o ľuďoch a je univerzálna. Hudba nás spája, aj keď nehovoríme tým istým jazykom, je to univerzálny jazyk. Hudba nám pomáha zabudnúť na všetky naše rozdiely, aj keď len na jednu noc…

Čo ťa inšpiruje a dodáva ti nápady do tvojej práce v štúdiu?
Inšpirácia prichádza takmer z hocičoho, môže to byť v štúdiu, keď sa hrabem v programe na tvorbu hudby a počúvam nové zvuky, mimo štúdia, príbeh, ktorý si vypočujem, film. Hocikedy aj keď som pri dome, hocičo robím, zrazu sa mi v hlave zjaví melódia. Pre to som vďačný za nahrávaciu appku v telefóne, pretože si môžem tú melódiu nahrať a neskôr vytvoriť track, keď sa vrátim späť do štúdia. 

Čo bol najlepší darček, ktorý si dostal od fanúšika? 
Nuž nie je to darček, ktorý by som priamo dostal, ale jeden z mojich najväčších fanúšikov si dal vytetovať môj podpis. No nie je to úžasné?! Nechal si odo mňa podpísať brocho, keď prišiel jednej noci na party a hovoril mi, že si to nechá vytetovať na druhý deň. Ja som si myslel, že žartuje, ale na ďalší raz, keď sme sa stretli, ukázal mi tetovanie a je to fakt veľké! Je to pre mňa jeden z najväčších komplimentov, ktoré som kedy dostal!

Chcel by si odkázať niečo svojím fanúšikom?
Veľmi sa teším na Slovensko 9. decembra a mám pripravenej veľa novej muziky, ktorá smeruje priamo k nim! Môžem konečne prezradiť, že čoskoro vyjdú spolupráce s Andrew Rayelom a Orjanom Nilsenom!

Už sa tešíš na svoj špeciálny b2b set s Husmanom na EDMANIA festivale? Čo môžeme očakávať?
Áno, veľmi sa teším na svoj b2b set s Husmanom! Môžete očakávať tony energie a zábavy! Už sa neviem dočkať, kedy sa tam vidíme!

JOCHEN MILLER POZÝVA NA EDMANIA 2016!

EDMANIA 2016
Dátum: piatok 9.12.2016
Čas: 19:00 – 6:00
Miesto: EXPO Center Trenčín
Stages: Armada Music & Doorn Records
DJs: Sander Van Doorn, Firebeatz, Matisse & Sadko, Curbi, Julian Jordan, Redondo, Omnia, Jorn Van Deynhoven, Jochen Miller b2b Husman, Jerome Isma-Ae, Alexander Popov, Protoculture, David Gravell, Driftmoon b2b ReOrder, Drahosh, Manene, Nick Hardin, Lady A, Martin Michniak a Soul Mirror

Aktuálne info sledujte na FACEBOOK EVENTe ► https://bit.ly/EDMANIA2016
PREDPREDAJ LÍSTKOV: https://bit.ly/EDMANIA2016_tickets

edmania_winter_2016_8_web

Zdroj: EdMania