Jožo Ráž pokrstil nový album Smola a Hrušky.

Smola a Hrušky odpálili oslavy k 20. výročiu vzniku tohto recesistického umeleckého súboru vo veľkom štýle. Vo štvrtok 16. 2. 2017 v bratislavskom Ateliéri Babylon pokrstili nový album Čiernobiely. Exkluzívnymi hosťami boli Boy Wonder, Colectiv, Alžbeta a Júlia a skvelé koncerty odohrali aj rapová formácia Moja Reč so živou kapelou Komplot a českí bratia z kapely Fast Food Orchestra.

Jedinečná koncertná šou trvala 2 hodiny a začala sa veľkým prekvapením. Nový album hneď na začiatku pokrstila legenda československej hudobnej scény a spevák skupiny Elán. Jožo Ráž album uviedol do života svojou obľúbenou whisky.

Gruľa v top desiatke

Kapela má ďalší nový klip k singlu Gruľa z nového albumu Čiernobiely. Ten sa natáčal v spolupráci s talentovaným filmárskym teamom z Learto production. Natáčalo sa v štúdiách Slovenskej televízie na zelenom plátne a výsledok hovorí sám za seba, keďže za týždeň od valentínskej premiéry sa klip dostal do top 10 najsledovanejších slovenských videí na YouTube a presiahol hranicu 60 000 videní.

„Sú pesničky o láske, nenávisti, práci, zábave, egotripy, ale ešte som nepočul, aby niekto spieval o zemiaku. Chcel som túto krivdu napraviť a vzdať úctu potravine, ktorá je základom jedálnička našej generácie a aj našich predkov a sprevádza nás v rôznych formách a úpravách celým životom – od narodenia až po súdny deň. Ďakujem Petre Polnišovej za jej lásku, talent, úžasnú profesionalitu a hlboký vklad do tohto duetu, kde ona – človek zo západu Slovenska – spieva s prízvukom východniara, a ja presne naopak. Tento náš milostný song má okrem funkcie zlepšovača nálady a vytvorenia pozitívnych myšlienok aj veľký odkaz v tom, že len spolu dokážeme prekonať nástrahy a prekážky každodenného života. Nech zemiak ako symbol tvrdej práce našich otcov a matiek svieti na naše cesty životom. Ďakujem vesmíru, že práve naša skupina dostala šancu tento odkaz šíriť aj pre ďalšie generácie a verím, že sa dostane aj k iným civilizáciám a mimozemšťanom,“ zhrnul frontman kapely Spoko Kramár.

Kapela Smola a Hrušky vznikla roku 1997. Šesťčlenná formácia má na konte 6 albumov: Jeseň 2003 (2003), Na chate (2005), Kameň Papier Nožnice (2008), živák Lajfka (2010), Palec hore (2012), Best On 1997 – 2015 (2015). Okrem toho vydala DVD s názvom 13 životov / Live in Topfest (2010), CD a DVD Unplugged Live in Spišské Divadlo (2016) a najnovší album Čiernobiely (2017). Medzi najznámejšie skladby skupiny patria –  Mary, Honey Honey, Matura, Fajčiť treba, Profesor lásky, Čierny Biely, Televízne noviny, Za rodinu, Lovesong, Tangá, Analog Digital, Na čom záleží, Pridaj si ma, Som na*ebaný, Hit či Svokra.

Nový album Čiernobiely je v predaji cez oficiálny shop kapely: https://smolaahrusky.sk/eshop alebo priamo na každom koncerte turné.

Lístky na 20 rokov tour si môžu fanúšikovia objednávať tu v cene 7eur / na mieste 10eur: https://predpredaj.zoznam.sk/sk/listky/9115/smola-a-hrusky–20-rokov-tour

SMOLA A HRUŠKY – 20 ROKOV TOUR 2017
24. 2. ŽILINA / KOLEČKO KLUB
25. 2. PÚCHOV / QUEENS PUB
10. 3 NITRA / MUSIC A CAFE / 
11. 3. RUŽOMBEROK / NOVÉ KORZO
17. 3. TRENČÍN / PIANO CLUB  / + Boy Wonder x General Foxx
18. 3. PRIEVIDZA / RAVE CLUB
22. 3 BANSKÁ BYSTRICA / V-CLUB
24. 3. PREŠOV / SAFE MUSIC CLUB & COFFEE
25. 3. HUMENNÉ / NOSTALGIA MUSIC PUB
31. 3.    ZVOLEN / DOM KULTURY ŽSR
01. 4.    PRAKOVCE / B-KLUB / unplugged
07. 4. BARDEJOV / ROCK CAFE
08. 4. MARTIN / MESTSKÁ SCÉNA
15. 4. HANDLOVÁ / SOUND CITY PUB
16. 4. NÁMESTOVO / BARON PUB 
21. 4. KOŠICE / COLLOSSEUM
22. 4. POPRAD / ROCK FABRIC
28. 4.    MYJAVA / LA VITA CLUB
29. 4.    SPIŠSKÁ NOVÁ VES / SEMAFOR (KRST) 

PR správa: Martin Hlavatý / manažér Smola a Hrušky
foto SaH: Katarína Orešanská