KALEO sa v Europe pretlačili do rádiovej Top 10.

Skupina KALEO sa s piesňou Way Down We Go pretlačila medzi desať najhranejších skladieb v Európe. Singlu islandskej štvorice patrí siedme miesto. 

Pôsobivú pesničku hrajú hlavne rádiá v Nemecku, Rakúsku, Švajčiarsku, dariť sa jej začína aj v Čechách, kde prenikla do TOP 50. Kaleo skladbu Way Down We Go na singli vydali už minulý rok na jar, ale až teraz sa s ňou začali výraznejšie  presadzovať. Pomohlo im aj, že si pieseň vybrali do svojej kampane tvorcovia filmu Collateral Beuty: Druhá šanca (Will Smith) a Logan (najnovšie pokračovanie série X-Men) alebo  britská farmaceutická spoločnosť Boots UK. V Amerike sa skladba Way Down We Go dostala do seriálu Grey’s Anatomy, Vampire Diaries, Blindspot, Lucifer, Eyewitness alebo Orange Is The New Black. V súčte to znamená cez 500 tisíc predaných singlov len za oceánom.

Kaleo pochádzajú z Islandu, kde sa stretli v roku 2012. Zatiaľ nahrali dva albumy a niekoľko EP platní. Minuloročná druhá štúdiovka A/B, z ktorej pochádza aj singel  Way Down We Go, už atakuje hranicu  200 tisíc predaných nahrávok. To je na alternatívnu rockovú hudbu veľmi dobrý výsledok. Napríklad predaje albumov slávnych Radiohead sa pohybujú okolo 250-300 tisíc.

Zdroj: Warner Music