Kapela 220V vydala svoj debutový album!

Po 5 – ročnej existencii nová bansko-bystrická kapela 220V vydala vo vydavateľstve PJ RECORDS pod rovnomenným názvom svoj debutový album.

Kapela funguje v troj – člennom zoskupení: Tomáš Dobrík – gitara, spev; Martin Kubuš – bicie a Michael Dove – basgitara. Na albume je 9 skladieb, ktoré reprezentujú ich doterajšie hudobné aktivity.

Nový album vznikol v hudobnom štúdiu PJ SOUND STUDIO v Banskej Bystrici pod vedením Peťa Dobríka, ktorý mal na starosti aj mastering a produkciu.

„Do štúdia sme doniesli materiál, ktorý postupne vznikal po skúšobniach a podkrovných izbách a na ktorom sme sa v rôznej miere podieľali všetci členovia. Našim cieľom bolo zachytiť atmosféru vzniku piesní a preniesť ju na nosič,“ prezradil spevák a gitarista kapely 220V Tomáš Dobrík.

Pri zrode kapely stálo dlhoročné priateľstvo Tomáša Dobríka a Martina Kubuša, ktorí na jar 2008 začali spolu intenzívne skúšať v obsadení gitara a bicie nástroje. Na jeseň roku 2009 do skupiny 220V natrvalo nastúpil basgitarista Michael Dove. Zostava sa vďaka tomu skompletizovala, kapela nabrala potrebnú silu a začala sa naplno venovať vlastnej tvorbe.

Album kapely 220V si môžete objednať  na www.nahravaciestudio.sk.

Zdroj: PJ SOUND STUDIO