Kapela MF tvrdí, že na výber nikto nemá.

Punkrocková kapela MF pôsobí na slovenskej scéne od roku 2002. Za sebou má množstvo koncertov na Slovensku i v českej republike. Prešla niekoľkými personálnymi zmenami a rok 2017 sa nesie v znamení príchodu nového speváka Patrika Kováčika a zároveň aj iného skladateľského rukopisu.

Ako uviedol zakladajúci člen kapely Martin Guriš: „Mali sme posledné roky jemnú odmlku, ale príchodom Patrika veci nabrali rýchly spád a sme opäť v plnom nasadení. Aktuálny singel „Na výber nikto nemá“ je predzvesťou prelomového materiálu, na ktorom aktuálne pracujeme.“

Skladba nesie rukopis nového speváka Patrika, pričom dušu zasiahne aj text od Moniky Hajšovej. „S Monikou sa poznáme roky a jej tvorbu sledujem. Osobne mám veľmi rád štýl, akým píše. Konkrétne v tomto prípade som ju poprosil, či by pre nás napísala text k piesni, ktorú som skomponoval dávnejšie. Súhlasila a poslala ich hneď viacero, text s názvom „Na výber nikto nemá“ ma veľmi oslovil a do hudby sadol ako ušitý na mieru,“ povedal spevák.

O réžiu videoklipu sa postarali Tomáš Ferenc a Lukáš Ferenc z VLN Production. „Zámerom bol natočiť jednoduchý, ale efektný videoklip, ktorý by korešpondoval s atmosférou songu. S chlapcami z formácie MF sa poznáme roky, takže sa natáčalo v maximálne pohodovej atmosfére,“ prezradil Lukáš Ferenc.

S klipom je spokojná aj samotná kapela. „Z môjho subjektívneho pohľadu sa na štýl hudby, aký robíme, hodí práve takýto druh klipu, ktorý pravdivo zobrazuje kapelu. Klip sme sa snažili poňať priamočiaro,“ priblížil námet klipu frontman Patrik Kováčik.

Skladbu si produkovala samotná kapela, podklady sa natáčali v štúdiu Musea polymnia. O mix a mastering nahrávky sa postaral talentovaný zvukár kapely King Shaolin Miroslav Laho. Na jeseň chystá skupina klubové koncerty po Slovensku, na ktorých predstaví úplný prierez tvorby od roku 2002 až po dnes.

Kapela MF pôsobí na hudobnej scéne od roku 2002 a tvorí ju Patrik Kováčik (spevák, gitarista), Martin Guriš (basgitara, sprievodné vokály), Lukáš Psotný (bicie nástroje) a Matej Martiš (gitara, sprievodné vokály). Koncom roka 2009 vydala kapela pod Agentúrou Duna debutový album s názvom „Nabité“.

Zdroj: MF