Katka Knechtová predstavuje nový klip k skladbe „Naveky“!

Speváčka Katka Knechtová predstavuje nový klip k skladbe „Naveky“! Emotívne filmové dielo sa nakrúcalo na opustených pamätníkoch v Srbsku, Bosne, Chorvátsku a v Košiciach.

Filmári kvôli klipu prešli tisícky kilometrov, aby objavili tie správne zábery. Vo videu plnom emócií účinkuje skvelý herec Juraj Hrčka, ktorého si Katka sama vybrala. Hudbu aj text k skladbe „Naveky“ napísala Katarína Knechtová a spolupracovala na nej opäť s Christianom Eignerom, známym hudobníkom z kultovej skupiny Depeche Mode.

katka_knechtova_naveky_09

Katka Knechtová predstavuje nový klip k piesni „Naveky“! Doslova filmové dielo je plné emócií a krásnych obrazov. Klip sa totiž nakrúcal na opustených pamätníkoch v Srbsku, v Bosne a v Chorvátsku.

Zahraničný road-trip absolvovali za mňa filmári a trval štyri dni. Navštívili štyri lokácie a prešli cestu dlhú vyše dvetisíc kilometrov, aby našli tie správne zábery. Bolo to veľmi náročné ale zároveň odmeňujúce. Moje časti sa nakrúcali v Ateliéri WOONT v Košiciach.“ Prezradila Katka Knechtová.

Za kameru sa v klipe „Naveky“ postavil Martin Chlpík a produkčnú výzvu prijala Andrea Rakovská. Réžiu si zobral na starosť Martin Kazimír, ktorý s Katkou už spolupracoval na krátkom filme. „Zem je guľatá“.

„Hľadali sme prostredie, ktoré by svojou vizuálnou stránkou podporilo silné emócie v piesni a zároveň bolo pre diváka niečím novým. Do prostredia monumentálnej architektúry sme umiestnili človeka, ktorý niekoho stratil. Blúdi a objavuje fragmenty pamätníkov, zväčnenej veľkosti človeka, s ktorým opäť túži byť. Aj keď len na prchavý moment letiaceho svetla čo v tme objaví črty spomienok. Tieto emócie do klipu vniesol skvelý herec Juraj Hrčka.“ Vysvetlil režisér Martin Kazimír.

katka_knechtova_naveky_07

Oceňovaná speváčka si na spoluprácu k skladbe „Naveky“ vybrala opäť rakúskeho producenta a bubeníka Chrisa Eignera, s ktorým spolupracovala na albume „Tajomstvá“. Katka v nej spieva o tom, že ľudia, ktorých milujeme v nás naveky zanechajú svoj odraz. V klipe sa tvorcovia snažili prepojiť emóciu piesne s obrazom.

„Nápad vznikal v priebehu leta a chvíľku musel zrieť. Vzniklo viacero konceptov, medzi ktorými bolo dokonca natáčanie v prostredí Islandskej pustatiny. Na konci leta sme si jednoducho z plného šuflíka vybrali to čo nás najviac oslovilo.“ Vysvetlila Katka Knechtová.

katka_knechtova_naveky_03

Novú skladbu predstaví šarmantná speváčka na turné Katarína Knechtová & Cigánski Diabli Tour 2014, ktoré je výnimočným spojením dvoch slovenských hudobných interpretov. 12-členné hudobné zoskupenie očarí originálnou hudobnou šou 14 slovenských miest. Fanúšikovia Katky Knechtovej sa môžu tešiť na originálne verzie hitov „Za Tebou“, „Spomaľ“, „Muoj Bože“, „Keby“, „Zmier svetlo s tmou“ či „Hlava vinná, telo nevinné“. Na 14-tich koncertoch po celom Slovensku zaznie aj duet so Silviou Šarközi a samozrejme skvelé výkony Cigánskych Diablov s bravúrnym cimbalovým majstrom a umeleckým vedúcim Ernestom Šarközim. Vstupenky sú dostupné v sieti Ticketportal a v miestnych kultúrnych domoch a divadlách.

Katarína Knechtová & Cigánski Diabli Tour 2014
12.10. Rožňava
20.10. Vranov nad Topľou
27.10. Považská Bystrica
28.10. Modra
29.10. Bardejov
9.11. Humenné
10.11. Košice
11.11. Trenčín
17.11. Nitra
18.11. Trnava
19.11. Púchov
24.11. Žilina
25.11. Martin
3.12. Piešťany
8.12. Bratislava

Zdroj: Propaganda House s.r.o.
Foto: Katka Knechtová