Kniha Majka Spirita ašpiruje na knižný titul roka: Medzi najpredávanejšie knihy na trhu sa dostala ešte pred vydaním!

„Majk Spirit je ako môj mladší brat. Je to veľmi talentovaný, príjemný, kultivovaný človek, ktorý si zaslúži, aby bol úspešný.“
Richard Müller, slovenská a česká hudobná legenda, spevák, hudobník, textár, herec a spisovateľ

„Majk vie, čo v živote chcel dosiahnuť a čo jeho práca v hudbe má znamenať pre ľudí.“ 
Zdeno Chára, dlhoročný kapitán Boston Bruins, víťaz Stanleyho pohára z roku 2011 a niekoľkonásobný najlepší slovenský hokejista

„Citlivý človek s veľkou vnútornou motiváciou.“ 
Michal Matejovič, Majkov manažér

majk-spirit_bylousyauber-26

Príbeh Michala Dušičku, ktorý sa rozhodol žiť život Majka Spirita, aby inšpiroval ľudí 

Prvé hip-hopové roky strávil v skupine H16. V roku 2011 zmenil tvár slovenskej hudobnej scény prelomovým debutovým albumom Nový človek. Prvú dekádu na scéne zvŕšil úspešným projektom Y, ktorého nositeľom sa stali čierny a biely album, oba vydané v priebehu jediného mesiaca. Počas trinástich rokov na scéne vydal plejádu singlov a videoklipov, ktoré sa stali hitmi. Získal si tisícky fanúšikov, odohral stovky koncertov. Michal Dušička sa rozhodol žiť život Majka Spirita, aby inšpiroval. 

Svoju knižný životopis zveril do rúk tej najpovolanejšej 

Svoj životný príbeh sa Majk Spirit rozhodol prerozprávať perom a ústami tej najbližšej osoby, ktorá pozná Michala Dušičku rovnako dobre ako Majka Spirita. Zákutiami Spiritovho sveta, v ktorom nechýbajú víťazstvá a prehry, okamihy šťastia i sklamania, ale ani odvaha a láska, prevedie čitateľov Majk spolu so svojou mamou. Eva Dušičková prostredníctvom rozhovorov s vlastným synom rozpovie inšpiratívny príbeh o tom, ako sa z obyčajného petržalského chalana Michala Dušičku, stala hviezda česko-slovenskej rapovej scény a idol mladej generácie. „Som vďačný mojej mame, ktorá si dala to úsilie spolu so mnou spracovať krásny príbeh Majka Spirita. Výsledkom je dielo, ktoré otvorene hovorí o jeho ceste od samého začiatku a ponúka komplexný pohľad na môj život,“ hovorí Majk Spirit o dlhoočakávanej knižnej novinke, ktorá vznikala dva roky.  „Keď som pred pár rokmi napísala prvé stránky o tom, ako môj syn prišiel na svet, ako rástol a čo všetko v detstve a v mladosti povyvádzal, nebolo to s úmyslom, že to raz bude ozajstná  kniha. Ako som ale sledovala jeho tvorbu, jej vplyv na mladú generáciu a ohlasy na Majka Spirita, dozrievalo vo mne presvedčenie, že si jeho fanúšikovia zaslúžia vedieť viac o tom, ako obyčajný chalan z Petržalky „vynašiel  Spirita“.  Verím, že táto knižka prispeje k tomu, aby si aj ďalší mladí ľudia plnili svoje sny,“ dodáva o vzniku biografie jej autorka Eva Dušičková.  

majk-spirit_bylousyauber-27

Hlas Generácie Y vyzýva svoju generáciu, aby sa vrátila ku knihám

„Majk Spirit má na konte celú škálu projektov,  spoluprác a posolstiev, do ktorých vložil svoju tvár a tvorivú energiu. Okolo nich vzniklo množstvo nezodpovedaných otázok či už zo strany médií alebo od fanúšikov. Majk sa rozhodol dať im odpovede na všetky ich otázky na jednom mieste. A tak sa zrodil nápad napísať knihu,“  prezrádza o zrode projektu dlhoročný manažér Majka Spirita Michal Matejovič. 

Kniha s názvom Chalan, ktorý vynašiel Spirita, aby inšpiroval zodpovie fanúšikom otázky: 

  • Aké detstvo prežíval Majk Spirit? 
  • Po čom túžil a o čom sníval? 
  • Kedy stál na hrane života a smrti? 
  • Ako vníma ženy a lásku? 
  • Čo pre neho znamená úspech? 
  • Kde hľadá motiváciu a čo ho inšpiruje? 
  • Čo odkazuje svojim fanúšikom? 

Ako priznáva najžiadanejší slovenský raper súčasnosti, pozornosť fanúšikov by v týchto dňoch rád prostredníctvom vlastného knižného projektu nasmeroval k návratu ku knihám, ktoré z veľkej časti stoja za tým, že sa pred rokmi z Michala Dušičku zrodil Majk Spirit. „Som rád, že môžem využiť svoj hlas na podporu čítania kníh. Kniha je krásna forma prijímania životných skúseností a múdrosti. Teším sa, keď si túto knihu budú mať možnosť prečítať moji fanúšikovia, ale aj ich rodičia. Moje ďakujem patri spoločnostiam Panta Rhei, Ikar a vydavateľstvu Inspira Publishing,“ dodáva.  

Medzi najpredávanejšími knihami ešte pred vydaním

Prvý autorizovaný životopis Majka Spirita Chalan, ktorý vynašiel Spirita, aby inšpiroval vychádza 1. novembra 2016 v českom i slovenskom jazyku. Zatiaľ čo v Českej republike sa exkluzívnym knižným partnerom projektu stala spoločnosť NeoLuxor, na Slovensku si titul exkluzívne pod svoje ochranné krídla vzala spoločnosť Panta Rhei, v ktorej rebríčku predajnosti sa knižka už stihla stať druhou najpredávanejšou, hoci do jej vydania ostáva ešte niekoľko dní. „Teší ma spolupráca dvoch silných značiek Panta Rhei a Majk Spirit najmä preto, že našim spoločným cieľom je podporiť čítanie u tak veľkej skupiny ľudí, akou je obklopený práve Majk Spirit,“ dodal  marketingový riaditeľ Panta Rhei Lukáš Bonk. 

Kniha sa bude počas celého novembra predávať výhradne na oficiálnej webstránke samotného umelca www.majkspirit.sk a v sieti kníhkupectiev Panta Rhei spolu s e-shopom www.pantarhei.sk. Uvedenie knihy za osobnej účasti Majka Spirita, sprevádzané autogramiádou sa uskutoční 12. novembra o 17.00 na pódiu Panta Rhei počas knižnej výstavy Bibliotéka 2016. 

ms_cover-knihy

Zdroj: SOUL FOR SHOW
Cover knižky / Autor fotografie: Lousy Auber