Komajota predstavila novú pesničku Dym.

Komajota vydala ďalši singel s názvom Dym. Prichádza po viac ako ôsmych mesiacoch podobne ako jej predchodcovia s videoklipom. V ňom sa Martin Husovský mení na chobotnicu, obliehajú ho lietadlá a dynamiku refrénu zvýrazňuje striedanie tričiek.

„Nie žeby sme nemali čo robiť, práve naopak. Rok a pol pracujeme na muzikály Panna Orleánska pre Divadlo Jonáša Záborského, ktorý bude mať premiéru v októbri, nahrávali sme rozprávky Legendárium a s Jankom Pochaničom sme v Užhorode nahrávali deti na titul Tretiaci na CD,“ menuje Martin Husovský niektoré aktivity, ktorým sa venovali v posledných mesiacoch. Novinka Dym je v poradí deviatym singlom od vydania zatiaľ posledného albumu Kolobeh z roku 2010.

Podobne ako predošlé skladby, ktoré nie sú na žiadnom z albumov, predstavuje Komajota aj novinku s videoklipom, v ktorom si hudobníci dovolili spoločne s režisérom Pavelom Višňovským a animátorkou Katarínou Kočanovou viacero fórikov. Pre samotný klip vzniklo aj 3000 fotografií a Martin Husovský prezliekol viac ako 30 tričiek. „Nielenže som sa x-krát prezliekal, ale ešte zo mňa spravili chobotnicu. Páči sa mi, že je klip doplnený o animáciu aj stop motion prvky,“ hovorí spevák Komajoty.

Komajota vznikla začiatkom roka 2005. V zložení Martin Husovský (klávesy, spev), Michal Kráľ (basgitara), Stanislav Čorej (bicie). Po účasti v súťaži US Steel Talent Night sa kapela dostáva ku vydavateľskej zmluve a následne na jar roku 2007 vydáva svoj debutový album Časopriestor. Získava ocenenie Aurel za objav roka,  album roka a ocenenie Slávik za objav roka 2007. Hneď nasledujúci rok 2008 vychádza druhý album s názvom Bludisko. Tretí album Kolobeh vyšiel v novembri 2010. V rádiách sa medzičasom hralo dvanásť singlov: Ráno v novinách, Anjel, Ukradnutý, Žolík, Mesto v nás, Sedem nocí, Cez škáry, Voda v koši, Sme , Žiarovka, Most a Do tla.

komajota dym

Od roku 2011 sa prešovské trio zameriava na nové formy šírenia svojej hudby, ktoré ponúka internet. Sociálne siete, grafiku a videoklipy vníma ako základ pre šírenie svojej tvorby.

Po hudobnej stránke prešla Komajota za celý svoj čas na hudobnej scéne výrazným vývojom. Neustále pracuje so zvukom, elektronikou a netradičnými nástrojmi, pričom si zachováva svoj nezameniteľný skladateľský rukopis.

Viac na www.komajota.sk a https://www.facebook.com/komajota?fref=ts

Zdroj: Edo Kopček, PR manažér
Foto: Pavel Višňovský