Koncert v Klariskách s britskou hviezdou gospelu Andreou Encinas a našou úspešnou speváčkou, hlasovou koučkou Ankou Repkovou!

4. septembra sa v Klariskách uskutočnil skvelý koncert s našou úspešnou speváčkou, autorkou piesní a hlasovou koučkou Ankou Repkovou. Na koncerte vystúpila na osobné pozvanie Anky britská lektorka gospelu, Andrea Encinas.

Koncert začal vystúpením 50 členného zboru pod vedením Andrey Encinas. Andrea Encinas je hlasová koučka, zbormajsterka, umelecká manažérka z Veľkej Británie a v Bratislave tento víkend viedla dvojdňový gospelový workshop. Mnohí členovia zboru vystúpili na pódiu po prvýkrát. Štyri piesne, ktoré krásne a precítene zaspievali s klavírnym sprievodom nášho známeho jazzového klaviristu Pavla Bodnára, sa naučili len za necelé dva dni!

img_9683_credit_jan_vlk_dreamwolf

Andrea priniesla do zboru neskutočne veľa energie a pozitívnej nálady. Rovnako počas celého jej vystúpenia na koncerte bolo silu a energiu cítiť celou sálou. Andrea nám ukázala, ako sa hudba nielen spieva, ale aj žije.

img_8711_credit_jan_vlk_dreamwolf

Zábery zo samotného koncertu, kde Andrea spolu so zborom spievajú nádherné gospelové piesne My help (Where do I go), Total praise, Keep your hands on the plow a Hold on (Just a little while longer).

img_9038_credit_jan_vlk_dreamwolf

Spievala celá sála

Po neskutočne energickom vystúpení, ktorý zožal veľký úspech a potlesk prišiel na rad Zbor Anky Repkovej – Spievanie nás baví pod vedením speváčky a hlasovej koučky Anky Repkovej. Anka tento zbor založila len v septembri minulého roku, a to po svojom návrate z Londýna, kde bola sólistkou a členkou Andreinho zboru B.I.G. Choir.

Jej zámerom bolo priniesť gospel do Bratislavy a hlavne dať možnosť komukoľvek, kto rád spieva, zapojiť sa do zboru. Aj preto sa rozhodla nerobiť žiadny konkurz a učiť piesne len podľa sluchu, bez nôt. Ankin zbor predstavil gospelové piesne He has done marvelous thing, He’s able, We can heal, Oh, Happy day.

img_9067_credit_jan_vlk_dreamwolf

Celá sála tak opäť tlieskala, tancovala a dokonca aj spievala. Prekvapením večera boli slovenské ľudové piesne Z brezového dreva voda kvapká a Nepovedz ty dievča materi, ktoré taktiež patria do repertoáru zboru. Prvú spomínanú si pod Ankinou taktovkou zaspieval nielen Ankin zbor, ale aj všetci v hľadisku.

Bol to veľmi čarovný a príjemný moment koncertu, kedy sa mohli všetci zúčastnení spojiť v spoločnom spievaní!

img_9296_credit_jan_vlk_dreamwolf

Po tomto veľkom zážitku si človek pomyslel, tak lepšie to už byť ani nemôže! To najväčšie prekvapenie však malo ešte len prísť.

Po poslednej piesni zboru Oh, Happy Day prišiel veľký aplaus, zbor odišiel z pódia a ostala tam Anka, ktorá si na pódium zavolala skvelého gitaristu, klaviristu, speváka a skladateľa Juraja Holodu. Ten ju sprevádzal počas piesní Voľba, neskôr aj spolu s violončelistom Branislavom Bielikom v piesňach Som pravdivá, Svet naopak, Vyznanie, Hlas.

Anka okrem svojej tvorby predviedla aj zopár skvostov z prevzatého repertoáru Ale jestem od poľskej speváčky Anny Marie Jopek a divákov v hľadisku absolútne strhla svojou interpretáciou talianskej popovej árie Perdere l’amore.

Na záver to prišlo.

Po tomto famóznom výkone sa sálou začali ozývať hlasy spievajúce nápev Ankinej piesne Hlas. To už na pódium zo zadnej časti sály kráčali jej zboristi. Bol to magický moment, počas ktorého sa zimomriavky, ktoré boli počas celého koncertu, ešte znásobili. Záver koncertu patril známej piesni Hallelujah. Bola to skvelá bodka celého koncertu. Diváci neprestávali tlieskať, Ankine vystúpenie ocenili standing ovation, nejedno oko zostalo mokré a diváci tlieskali a tlieskali, niektorí až jačali.

Už teraz sme zvedaví a môžeme sa tešiť na to, čo pre nás skvelá, talentovaná a cieľavedomá speváčka, autorka piesní a hlasová koučka Anka Repková pripraví najbližšie. Priniesla k nám po prvýkrát na Slovensko britskú hviezdu gospelu Andreu Encinas, založila a stále úspešne vedie Zbor Anky Repkovej – Spievanie nás baví, chystá nový videoklip a pripravuje ďalší album. No je sa na čo tešiť!

Môžete si prečítať aj reakcie hostí koncertu, ktoré myslíme, že hovoria za všetko.

„Anka Repková je famózna speváčka. Má nádherný čistý, silný hlas a svojim prejavom ma veľmi očarila. Vtiahla ma do piesní aj napriek tomu, že som slovenským slovám nerozumela. Myslím si, že na Slovensku vychádza nová hviezda.“ Andrea Encinas

„Anička, koncert bol mega! Bola si nenormálna, tá talianska pieseň Perdere l’amore bola super!!“ Tamara

„Bol to pre mňa krásny a dojímavý zážitok počuť Ťa spievať s takým citom a láskou a spievať s Tebou naše krásne ľudové piesne. Cítila som, že medzi nami vzniklo také pekné nežné prepojenie.“ Zuzana

„Grandiózny výkon!“ Norma

„Ďakujem za neopakovateľný zážitok!“ Pavlína

„Koncert bol skvelý a ty si bola krásna a taká pravdivá (ako spievaš), to osvetlenie, akustika, muzikanti…“ Elena

„Ďakujem Anke Repkovej! Nielen spieva, skladá si a píše skladby, pritiahla z Londýna dve pure black souls Andreu Encinas a Allyson <3 a hlavne má tá naša Anička dar spájať ľudí! Zasa znova ma v nedeľu dojala a rozslzila.“ Alexandra

„Milá Anka, veľmi ďakujem za krásne zážitky a za to, že si seba i nás vedela vyburcovať k maximálnym výkonom. Obdivujem Tvoje dnešné dielo – spevácke, rečnícke i riadiace. Mňa by také niečo úplne odrovnalo, len ako radový účastník som poriadne uťahaný…“ Jozef

„Bolo to krásne, silné a úžasné! Nádherný koncert! A mám taký pocit, že na tom pódiu a keď si spievala skladby si sa akoby ZNOVU zrodila – TY a PRAVDIVÁ <3 Ďakujem!“ Katarína

„Bola si úžasnaaaa! Najlepšie: Perdere l’amore, Hallelujah, Vyznanie, Ale jestem!
Teším sa na samostatný tvoj koncert, kde sa ešte viac ukážeš… Posledná tretina pre mňa bola TOP!! Vedela by som to počúvať aj dve hodiny.“ Kamila

„Ďakujem za úžasný koncert! Bol to nezabudnuteľný zážitok a energia, z ktorej budem ešte dlho čerpať. Máš krásny hlas“ Vladka

“ ĎAKUJEM za úžasný večer a zážitok!“ Ivan

Všetko o Anke Repkovej nájdeš na jej web stránke ankarepkova.sk a hudbanaevent.sk.img_9300_credit_jan_vlk_dreamwolf

Zdroj: Michaela Háčiková / Zbor Anky Repkovej – Spievanie nás baví
Foto: Ján Vlk – Dreamwolf