Kráľovná navštívi festival Rock pod Kameňom!

Je žijúcou legendou, celý svet ju pozná ako kráľovnú Rock&Metal. Na vrchole slávi je už po tri desaťročia a za sebou má naozaj jedinečnú cestu vo svete hudby. Uznávaná nie len pre svoj pôvab a srdce rockerky, svojim čistým hlasom si podmanila všetkých. V sobotný večer sa na festivale Rock pod Kameňom predstaví skutočná metalová kráľovná Doro Pesch.

Doro

Organizátorom Rock pod Kameňom sa podarilo pozvať kráľovnú. Do Sniny mieri slávna metalová kráľovná DORO PESCH! Rockerka je nie len veľmi obľúbenou speváčkou, ale aj sexsymbolom a bohyňou dlhé roky. Bola jedna z prvých, ktoré začali presadzovať ženský spev v heavy metale a jej popularita bola doslova obrovská a trvá dodnes.

Na vrchole slávi je už po tri desaťročia a za sebou má naozaj jedinečnú cestu vo svete hudby. Speváčka z pôvodnej nemeckej heavy metalovej kapely Warlock a jedna z mála speváčok heavy metalovej scény od roku 1980. Nádherné blonďavé zjavenie bolo pre vtedajších metalistov neuveriteľným zjavom v takmer výsostne mužskom metalovom dianí. DORO ako žena mala ďalšiu výhodu – exkluzívnu vizáž. Stala sa jednoznačnou  metalovou kráľovnou a vďaka kapele Warlock si zabezpečila hudobnú nesmrteľnosť.

Doro po Warlocku naštartovala úspešnú sólovú kariéru, ktorá trvá dodnes a na jej albumoch sa nachádzajú stále silné a melodické heavy metalové skladby. Dobre známa na metalovej scéne je aj vďaka duetom s mnohými kapelami ako Motörhead, Twisted Sister, Scorpions, Saxon, Amon Amarth, Ronnie James Dio, Udo alebo Tarja Turunen. Medzi svoje mega hity, napísané samotnou DORO, radí „All We Are“ a „Für Immer“. Až do dnešného dňa tieto dve piesne sú vrcholom každej jej show.

Ďalším lákadlom z nemeckej metalovej scény je kapela PRIMAL FEAR. Nemecký power/speed metal má svoju silu a tradíciu. Populárni PRIMAL FEAR prídu predstaviť svoj najnovší počin s názvom „Rulebreaker“ a tiež novú zostavu s bubeníkom Francescom Jovinom (U.D.O.). Veľmi úspešnú cestu novému albumu prerážajú videoklipy „The End is Near“ a „Angels of Mercy“.

Neskutočný príval, gitarové rinčanie kovu o kov, skalopevné základy, o nich sa trieštia melódie a rýchle sóla – to sú PRIMAL FEAR! Obľúbená formácia je často spájaná so symbolom orla a motívmi, kde sa toto stelesnenie sily a slobody vyskytuje. A práve takáto je hudba PRIMAL FEAR – obsahuje silu, vnútorný náboj a v neposlednej rade vám dáva pocit slobody a nespútanosti. PRIMAL FEAR vám skrátka dá patričný rozlet na hudobných krídlach.

Rockový festival Rock pod Kameňom sa koná 4.-6. augusta na Sninských rybníkoch v Snine. Hudobné brány festivalu otvoria vo štvrtok WITHIN TEMPTATION, KABÁT a WANASTOWI VJECY, zvyšné dni doplnia DIRKSCHNEIDER, RAGE, PHANTOM 2 – LESSMANN/VOSS, PETER NAGY, ALEŠ BRICHTA, DYMYTRY, BIJOUTERRIER, KARPINA, KONFLIKT, LIMETAL, MAHAGON a mnoho ďalších.

Doro3

Vstupenky na 14. ročník Rock pod Kameňom sú v predpredaji za 30€ na predajných miestach v rámci mesta Snina alebo prostredníctvom formulára na webovej stránke festivalu https://www.rockpodkamenom.sk/sk/tickets/. Pri nákupe prostredníctvom formulára môžete využiť kamarátsku zľavu 6+1 zadarmo (pri kúpe 6 permanentiek dostanete siedmu zadarmo).

Permanentky dostupné už aj v sieti Ticketportal. Pridávame tiež možnosť kúpy univerzálnej jednodňovej vstupenky, ktorá platí ktorýkoľvek, ale iba jeden deň festivalu. Jednodňové vstupenky si môžete zakúpiť exkluzívne iba v sieti Ticketportal. Ceny sa budú so skracujúcim sa časom do začiatku festivalu zvyšovať.

Doro2

Viac informácii nájdete na webe festivalu www.rockpodkamenom.sk alebo na facebookových stránkach https://www.facebook.com/rockpodkamenom. Festival Rock pod Kameňom sa uskutoční 4.-6. augusta 2016 v rekreačnej oblasti Sninské rybníky.

ZDROJ: Pavol Dráb, PR manažér festivalu
ZDROJ FOTO: archív Rock pod Kameňom