Kristián Dufinec & Iconito majú letnú festivalovú pesničku.

Tohtoročné leto sa dočkalo pohodovej festivalovej pesničky. Kristián Dufinec & Iconito predstavujú videoklip „Tak to už chodí“ s ľahkou melodickou skladbou, na tvorbe ktorej sa so svojim nezameniteľným výrazom podieľal aj talentovaný saxofonista Mário „Gapa“ Garbera.

Kreatívni Michalovčania zarezonovali na slovenskej scéne nevšedným hudobným príbehom stvárneným vo videoklipoch (Za Karpatským lesomChcem zmenuSpolu za jedlo lano). Teraz chcú odhľahčiť atmosféru bezstarostným hudobným videoklipom určeným pre mladšie ročníky. Paradoxne, pri počúvaní tejto vybrnkávačky sa aj u skôr narodených môžu objaviť nostalgické spomienky na mladosť.

Inšpirácia z folklórnych festivalov

Frontman kapely Kristián Dufinec je sólistom v známom tanečnom súbore Lúčnica. Sám priznáva, že na vlastnej koži prežil niekoľko vydarených folklórnych festivalov so všetkým čo ku tomu patrí. Kristián dodáva: „Mladí ľudia na festivaloch hľadajú spontánnu zábavu. Najlepšie akcie vypálili, keď sa stali neočakávané udalosti s absurdnými dôsledkami. Pesnička vystihuje práve túto atmosféru letných festivalov. Presnejšie, to, čo sa zvykne odohrávať v neorganizovanej časti podujatia medzi stanmi či stánkami. Pretože tak to už chodí…”. Uzatvára mladý spevák, ktorý okrem burcovania verejnosti k účasti vo voľbách má cit aj na produkciu odľahčenej tvorby.

Kristian Dufinec & Iconito

Nekomfortný debutový album

Letná brnkačka „Tak to už chodí“ sa objavila aj na odvážnom debutovom albume Človek a Klaun. Dramaturgicky je priradená k časti klaun, kde Iconito s patričným nadhľadom zaradilo poltucet skladieb o márnotratnosti ľudí na Slovensku. Podľa vyjadrení kapely aj táto novinka má upriamovať pozornosť k posolstvu albumu Človek a Klaun. V spoločnosti vraj žije veľa klaunov a málo skutočných ľudí. Títo klauni sa dostali k rýchlo získanému bohatstvu a spoločenskému statusu a nikdy tak nemuseli riešiť reálne problémy obyčajných ľudí.

Konečne sa tak v našich končinách našli umelci, ktorí myšlienku sociálnej nerovnosti zhmotnili do duchaplného hudobného diela.

redakciu informoval Edo Kopček