Kulturák na Vajnorskej ožíva! V marci zahrajú Nvmeri a Zoo and Aquarium.

Staňte sa súčasťou oživenia priestorov kulturáku na Vajnorskej! Go2Stage pripravuje v spolupráci s bratislavským Strediskom kultúry Vajnorská sériu koncertov. Už vo štvrtok 10. marca zahrá v priestoroch kulturáku kapela  NVMERI a ako predkapela sa predstavia ZOO AND AQUARIUM. Brány sa otvárajú o 19:00.

Trojica NVMERI pripravuje na marcový koncert vynovený program. „Chystáme špeciálny koncert, počas ktorého budeme  miešať staré skladby s novými a možno budeme aj trochu improvizovať,“ vyjadril sa frontman kapely Pišta Kráľovič. Zaznejú aj single Scales a Entropy, ktoré sú z pripravovaného albumu. Ten plánuje kapela vydať ešte tento rok.

Trio nvmeri (pôvodne The Uniques) tvoria Pišta Královič, Palo Javorník a Miro Tuchyňa. Ich hudba je plná matematických beatov a chytľavých melódií inšpirovaných škandinávskym indie popom. Spájaním komplexných a pritom ľahko stráviteľných aranžmánov, šumivých synťákových plôch, psychadelických sólových úletov či Pištovho vyššie položeného hlasu, sa zaraďujú k pozoruhodným zjavom na hudobnej scéne.

nvmeri_promo1

Ich prvý album “From The Dust” si vyslúžil veľa pozornosti a v neposlednom rade aj cenu za Najlepší alternatívny album podľa kritikov Radio_Head Awards. Nasledujúci eponymný album Nvmeri získava zas nomináciu na Najlepší album za rok 2013.

Okrem domácej pôdy si vyskúšali koncertné pódiá v Čechách, Rakúsku, Nemecku, Slovinsku, Maďarsku, Taliansku, Chorvátsku, UK či v Holandsku. Zahrali si okrem iných aj na festivaloch Pohoda, Wilsonic, Grape, Rock For People, Eurosonic Noorderslag v Holandsku, Glimps v Belgicku, Waves Vienna a Waves Bratislava.

Ako predkapela sa predstaví bratislavské elektronicko-akustické trio Zoo And Aquarium. Jeho tvorba je ovplyvnená žánrami ako nujazz, postrock a techno.

Na ich koncerte sa môžete tešiť na inštrumentálne experimentálne plochy, ktoré vás hudobne zavedú do urbánnej zoo. Zoo and Aquarium zaujali v projekte Demovnica_FM so skladbou Sólová, objavili sa aj na demovnicovom koncerte.

Produkčná agentúra a vydavateľstvo Go2stage pripravuje sériu koncertov v priestoroch bratislavského Strediska kultúry na Vajnorskej 21 od februára tohto roku. Ako prvú si tím z Go2Stage vybral pražskú kapelu Voilà, ktorej predskakovala bratislavská skupina HoreHigh.

Koncerty bude Go2stage pripravovať v spolupráci so Strediskom kultúry Vajnorská raz mesačne. „Novým pravidelným cyklom „Koncerty v kulturáku“ chceme osloviť najmä generáciu do 30 rokov, ale aj tých, ktorí sa cítia mladí duchom a majú chuť spoznať rôznorodé i alternatívne hudobné žánre. Sála Strediska kultúry na Vajnorskej je známa dobrou akustikou, veríme, že kvalitný hudobný zážitok si z nej každý mesiac odnesú hostia, ako aj samotní účinkujúci,“ uviedla Monika Luknárová, programová manažérka a dramaturgička SK Vajnorská.

Nvmeri a Zoo And Aquarium
Termín: 10. marec 2016
Občerstvenie a pivný režim: The Peach
Otváranie brán: 19:00
Miesto: Stredisko Kultúry, Vajnorská 21, Bratislava – Nové Mesto
Lístky v predpredaji na: https://www.ticketportal.sk/event.aspx?id=22001

12715298_888986471216667_8768099451304178906_n

Zdroj: Go2stage