Legenda svetového drum&bassu Makoto z Japonska mieri do Bratislavy!

SIGNAll_FM NIGHT prinesie do Bratislavy legendu nielen japonského drum&bassu, ale jedného z najoriginálnejších hudobníkov žánru vôbec. Makoto (JP) predstaví v piatok 11. marca v KC Dunaj svoj jedinečný štýl kombinujúci svieže beaty so soulful melódiami, ktoré ho počas viac ako 18-ročnej kariéry preslávili po celom svete.

Od autora jednej z hymien drum&bassu ‘Golden Girl’ môžu návštevníci čakať nielen skvelé songy z posledného albumu Aquarian Dreams, ale aj čerstvý materiál a rokmi overené klasiky. Druhým headlinerom bude vo svojom prvom vystúpení na Slovensku liquidfunkový matador Macca (UK) zo stajne Fokuz Recordings. Počas noci sa o atmosféru postarajú aj domáci Gabanna, Lixx a šikovný nováčik Kavva.

“Moja hudba je silno ovplyvnená soulom a funkom, a tiež jazzom. Nie som si istý ako opísať môj zvuk, ale tieto vplyvy v ňom môžete počuť určite. Tvorím hudbu všetkých možných bpm, od drum&bassu až po house. Budem šťastný, ak jedného dňa ľudia rozoznajú niečo moje rovno z fleku,” povedal v minulosti pre ázijskú online platformu BK Magazine Online Makoto, ktorý patrí medzi najvýraznejšie producentské postavy tohto kontinentu. Okrem domovskej Ázie však za viac ako 18 rokov svojej kariéry odohral stovky gigov po celom svete. “Na veľkosti miesta alebo podniku mi nezáleží, som rád a vďačný, keď môj set plynie dobre od začiatku do konca a keď ho publikum cíti a rozumie mu. To je môj najväčší gig,” prezradil zase pre siam2nite magazín Makoto, ktorý sa ako lektor viackrát zúčastnil známej Red Bull Music Academy (www.redbullmusicacademy.com/lectures/makoto-jazz-hip-jap).

➡ MAKOTO (JP)

Málokto nepozná jeho soulful drum&bassovú hymnu ‘Golden Girl’. Makoto (JP) je živým dôkazom toho, že drum&bassová scéna je silná v mnohých kútoch sveta. Počas svojej viac ako 18 ročnej kariéry si získal rešpekt a dôveru najzásadnejších mien na scéne a dnes cestuje po celom svete, aby ľuďom odovzdával to, čo mu ide najlepšie. Kvalitnú hudbu plnú melódií a funku. Liquidfunk? V tomto prípade to platí 100%. Nie je tajomstvom, že Makota mnohí považujú za najhudobnejšieho producenta drum&bassu vôbec. Dá sa povedať, že stvoril svoj vlastný jedinečný zvuk založený na precíznom vrstvení syntetizátorov a práve vďaka obrovskému talentu si ho už v roku 1999 všimol LTJ Bukem. Na jeho značke potom vydáva svoje prvé 2 štúdiové albumy. Dnes ich má vrátane mixovaných kompilácií na konte spolu s množstvom singlov oveľa viac. Prevádzkuje vlastnú značku Human:Elements, minulý rok vydal skvelú LP ‘Aquarian Dreams’ s A-Sidesom a tento rok odštartoval mega-pozitívnym singlom Midnight Hour. Šup do klubu, bude sa tancovať!

SFMN_2016-03-11_FB_post_photo_makoto_01

➡ MACCA (UK)

Holandská značka Fokuz Recordings je dnes synonymom melodického liquid drum&bassu. Presne taký robí jeden z jej matadorov – Macca (UK). Pozitívne vibrácie, hopsavé beaty kombinované s poriadnymi rollermi a úsmev na tvári. To vás čaká a neminie v jeho prvom sete na Slovensku vôbec! Počas posledných rokov ho počuť najmä v spolupráci s kamošom Loz Contreras a ich hudba sa nedá nazvať inak, než slnečná! Keď mixuje, vie to však poriadne okoreniť vyberaným deep drum&bassom. Presne tak, ako to máme radi.

SFMN_2016-03-11_FB_post_photo_macca_01

➡ Gabanna (SK)

Oslovenie ‘otec drum&bassu’ na Slovensku je pre Gabannu už ťažké klišé, no má niečo do seba. Práve on stál pri začiatkoch rozvoja tohto žánru u nás. Už 20 rokov je aktívnou súčasťou najstaršej slovenskej dnb crew Drumatique, má prehľad, skúsenosti a vymakanú selekciu. Viac ho predstavovať určite netreba, bolo by to na knihu. Je viac, než jasné, že na lineup našej noci rozhodne patrí.

SFMN_2016-03-11_FB_post_photo_gabanna_01

➡ Lixx (SK)

16 rokov za mixom, 8 rokov v rádiu so svojou SIGNAll_FM show a tým sa jeho hudobné aktiviy len začínajú. Okrem iného má aktuálne na svedomí projekty SIGNAll_FM NIGHT, či BASSHAZE a so svojou selekciou drum&bassu robí osvetu po kluboch široko ďaleko.

SFMN_2016-03-11_FB_post_photo_lixx_01

➡ Kavva (SK)

Nováčik na scéne, no nadšenie ho posunulo ďaleko dopredu. Miluje dobré mixy a skvelý drum&bass. Na SIGNAll_FM Night si dá svoju premiéru.

SFMN_2016-03-11_FB_post_photo_kavva_01

Red Bull Music Academy je hudobný workshop pre všetky hudobné talenty. Je možnosťou pre jednotlivcov presadiť sa vo svete svojou vlastnou produkciou. Po New Yorku, Tokiu a poslednom ročníku v Paríži sa Akadémia presunie do Montrealu. Ten sa teda na chvíľu stane domovom aj pre 18. ročník festivalu, ktorý v roku 2014 označil známy denník New York Times za “najpremyslenejší a najlepšie zorganizovaný mestský festival”.

Aplikačná fáza sa blíži k záveru. Nenechaj svoju tvorbu v šuplíku, chop sa šance a prihlás sa na Red Bull Music Academy 2016! Čas máš len do 7. marca.

SIGNAll_FM NIGHT @ KC Dunaj~
March 11, 2016 / Friday, Start 22:00
KC Dunaj, Nedbalova 3, Bratislava / Slovakia
★ M A K O T O ( JP )
★ M A C C A ( UK )
★ Gabanna (SK)
★ Lixx (SK)
★ Kavva (SK)

Vstup: 7€
Event: www.fb.com/events/582194338595753
Video: https://www.youtube.com/watch?v=DbTfWN3sb5Y

SFMN_2016-03-11_poster_1280_WEB

Zdroj: Signall_FM