Legendárne mená karibskej hudby prichádzajú na Uprising 2016.

Uprising Reggae Festival dva mesiace pred otvorením brán nezaháľa a na svoj deviaty ročník oznamuje ďalšie kultové lahôdky! Po headlineroch ako Alborosie, Tarrus Riley či Nneka sa do line-upu na hlavnom pódiu pripoja aj The Congos, Kassav‘, King Kong a Big Red zo skupiny Raggasonic. Zlaté Piesky sa tak 26. až 27. augusta zmenia na pravú karibskú oázu hudby a tanca.

Zlatú éru roots reggae donesú na Uprising žijúce legendy The Congos. Za viac ako štyri dekády aktívnej produkcie stihli vydať bezpočet kultových skladieb a už hneď prvý album, na ktorom spolupracovali s Lee Scratch Perrym, ich dostal na výslnie scény. Základné trio spevákov s unikátnymi hlasmi vytvára dokonalú harmóniu piesní, s ktorými precestovali najväčšie európske festivaly ako Roskilde, Uppsala či Summerjam. Ich show vás hudobne v okamihu prenesie do Kingstonu v čase jeho najväčšej slávy.

uprising-congos_2016

Karnevalový ošiaľ sa na Slovensku rozpúta pod taktovkou 15-člennej guadeloupskej kapely Kassav. Na konte majú milióny predaných albumov, ich jedinečný mix karibskej hudby vytvoril v 70. rokoch nový žáner zouk a originálna a energická show ich predurčila na to, aby si napriek spevu v kreolskej francúzštine získali fanúšikov po celom svete. Pripravte sa na rytmickú smršť, ktorá premení Zlaté Piesky na skutočný karneval afro-karibskej hudby.

King Kong, jamajský reggae veterán, sa stal ikonou digital reggae ešte v 80. rokoch. Rodák z Kingstonu začínal s vlastnou produkciou v kultovom Marleyho Tuff Gong štúdiu a veľmi rýchlo sa zaradil medzi obľúbených a vyhľadávaných interpretov na Jamajke.

uprising-kassav_2016

Zakladateľ najúspešnejšej francúzskej ragga kapely Big Red sa so svojou formáciou Raggasonic v 90. rokoch zaslúžil o masovú popularizáciu jamajskej kultúry naprieč celou krajinou galského kohúta. Big Red rozhodne nie je prieberčivý čo sa žánrov týka, spolupracoval s pestrou škálou známych interpretov ako DJ Vadim, Anthony B či Cypress Hill, a preto sa už teraz môžeme tešiť na ten pravý rapový zážitok namixovaný do reggae, ragga, dnb či grime beatov.

Beztak silný line-up deviateho ročníka Uprising festivalu sa neustále rozrastá a sľubuje nezabudnuteľný záver festivalového leta na bratislavských Zlatých Pieskoch. Vstupenky za predpredajovú cenu 40€ si môžete zakúpiť ešte do nedele 19. júna, neskôr cena porastie. V sieti Ticketportal rovnako nájdete VIP lístky s možnosťou stretnutia s vybranými interpretmi a ďalšími výhodami.

www.fb.com/uprisingreggaefestival
www.uprising.sk

Uprising-Reggae-Festival-2016-fb

Zdroj:  Uprising