Manchesterské esá Dub Phizix & Strategy na Slovensku!

SIGNAll_FM a Drumatique opäť prinesú show, na ktorú sa nezabúda. Drum&bass a moderná bass-music? Manchesterské legendy, showmani a skvelé kombo Dub Phizix & Strategy (UK) prinesú do Bratislavy svojskú fúziu beatov a jazyklámajúcich textov. O support sa postará kôň zo stajne Sunandbass – FD (UK). 16.10. sa v KC Dunaj bude skákať po strop.

SIGNAll_FM a Drumatique opäť prinesú show, na ktorú sa nezabúda. Drum&bass a moderná bass-music? Manchesterské legendy, showmani a skvelé kombo Dub Phizix & Strategy (UK) prinesú do Bratislavy svojskú fúziu beatov a jazyklámajúcich textov. O support sa postará kôň zo stajne Sunandbass – FD (UK). 16.10. sa v KC Dunaj bude skákať po strop. Limitovaný predpredaj vstupeniek beží na www.tixy.sk (facebook udalosť).

dubphizix&strategy

Mama mu hovorí George, no drum&bass fans mu nepovedia inak, ako ‘Phizic’. Dub Phizix! Nekopíruje, tvorí. Svojské beaty nasiaknuté originalitou, minimalistické bangery, kde sa o prvenstvo bijú neutíchajúce beaty so špinavo pulzujúcou basou. Tu dvojnásobne platí, že v jednoduchosti je krása. Okrem toho hudba, okorenená svojským humorom má viac, než svoje čaro. Z regulérneho manchesterského podhubia, ovplyvnený grime aj hip-hopom objavil kúzlo drum&bassu a vďaka lekcii pri počúvaní legendárneho Photeka pochopil, ako dva základné elementy polámaných beatov spolu fungujú. Bicie, basy a v jeho prípade aj vokál. A to nie hocijaký. Odkedy si založil štúdio, na dvere mu klopali kamoši a nespočetné množstvo lokálnych MCs. Skvelých MCs! Skittles, Fox, DRS, Chimpo, Konny Kon & T Man a hlavne najčastejší parťák Strategy.

Po prvých releasoch a silnej podpore od Marcusa Intalexa to bol práve Johhny ‘Strats’, kto stál pri ich prvom spoločnom hite. A ten definitívne znamenal raketový štart. V roku 2011 prevalcovali scénu nečakaným half-tempo zvukom plným dancehall vplyvov a nezastaviteľných jamaica-flow rýmov. Dub Phizix, Skeptical & Strategy – Marka. dBridge a jeho Exit Records vtedy netušili, že von pôjde jeden z napredávanejších singlov na značke. Nákazlivé a fenomenálne! A čo viac, Marka znela tak hlasno, že ju bolo počuť aj mimo drum&bassu samotného, čo chalanom čoskoro otvorilo ďalšie dvere. V správny čas na správnom mieste a silné zázemie mesta, v ktorom vyrástlo nespočetné množstvo talentovaných hudobníkov. Elementy, ktoré zapadli ako ozubené kolesá, ktoré sa úspešne točia do dnes.

’I’m A Creator’, ’Never Been’, ’The Editor’, ’Bun Ya’? Exit, Soul:r, Critical, Samurai Music, Commercial Suicide, Dispatch, Ingredients? To všetko sú tracky a značky, kde Dub Phizix zanechal svoje stopy. A samozrejme úplne nový, vlastný label Senka Sonic s tanečným bangerom ‘Buffalo Charge’. Spomínali sme humor? Áno, ten je neodmysliteľne súčasťou tejto manchesterskej partičky. Videoklipy, vlastné video-zostrihy z tours, bláznivé kúsky na párties, blog s názvom ‘Dub Phizix & Strategy are cunts’ kde uverejňujú príspevky svojich haterov a ešte niečo: viete o čom je Georgov instagram? Práve tam ľahko zistíte, že je závislý na chipsoch. A perlička na záver: Asi je jasné, koho si Basement Jaxx vybrali pre remix svojho tracku, ktorý nazvali ‘Buffalo’. Vyjde už čoskoro.

Špeciálna spolupráca SIGNAll_FM a Drumatique ponúka viac, ako len zabehnuté klubové eventy oboch značiek. Preto v októbri v KC Dunaj nebude chýbať ani headliner číslo tri. FD (UK) je niekedy celkom neviditeľný, no na drum&bass scéne funguje už poriadne dlho. A treba povedať, že kvalita na úkor kvantity v jeho prípade funguje dokonale. Aj preto si za meno môže hrdo písať mená značiek ako Exit Records, Soul:r, Metalheadz, Critical, či Spearhead. Od minimalistyckých temných beatov až po veselé soulful rollery. To je jeho zvuk, ktorý príde odprezentovať po dlhšom čase opäť na Slovensko. Horúcou novinkou je, že FD, ktorý dlhú dobu spolupracuje pri príprave festivalu Sunandbass čoskoro odštartuje spolu s producentom ArpXP nový projekt Sunandbass Recordings, kde budú prezentovať najmä svoje tracky.

fd

Domáce farby budú reprezentovať Gabanna, Lixx, Svetlux a Clive. Špeciálne pre tento event bude v KC Dunaj nainštalovaný hi-end soundsystem zn. L-ACOUSTICS a extra svetelný park doplnený live vizualizáciou na mieru, o ktorú sa postarajú Noisvizion.

Limitovaný predpredaj vstupeniek za zvýhodnenú cenu beží na www.tixy.sk.
SIGNAll_FM & Drumatique present:
Dub Phizix & Strategy (UK) @ KC Dunaj
16. október 2015 | KC Dunaj, Bratislava
* Limitovaný predpredaj vstupeniek na www.tixy.sk

 

dubphizix&strategy_poster

Zdroj: Singall_FM