Marie Rottrová oslavuje 75. narodeniny na slovenskom turné. Pre veľký záujem pridáva veľký Vianočný galakoncert v Bratislave plný hostí!

Pre veľký záujem fanúšikov prichádza špeciálny Vianočný galakoncert v Bratislave.

Legendárna česká diva Marie Rottrová, ktorú skalní fanúšikovia s obľubou prezývajú „Lady Soul“, aktuálne brázdi Slovensko na svojom jesennom turné s kapelou Neřež. Speváčka pôvodne oznámila šnúru, pozostávajúcu zo štyroch koncertov, 26.10. v Piešťanoch, 27.10. v Žiline, 9.11. v Košiciach a 10.11. v Liptovskom Mikuláši. V týchto dňoch sa turné prehuplo do svojej polovice a speváčka sa pre veľký záujem zo strany fanúšikov rozhodla pridať špeciálny Vianočný galakoncert. Ten sa uskutoční 12. decembra v bratislavskej HANT Aréne. Fanúšikovia Marie Rottrovej si môžu vstupenky na koncert zakúpiť už teraz v sieti Ticketportal.

 Hudobný večer plný exkluzívnych hostí

Vianočný koncert, ktorý zavŕši Rottrovej tohtoročné slovenské turné, bude výnimočný tiež tým, že kvôli nemu pricestuje do Bratislavy celá plejáda Mariiných kolegov – herec Jiří Bartoška, súbor Hradišťan pod vedením Jiřího Pavlicu i speváci Jaroslav Wykrent, Petr Němec a Magdaléna Urbanová.

Jiří Bartoška – legendárny český herec má na konte nekonečnú databázu filmov, rozprávok a televíznych seriálov – Bratři Karamazovi (1981), Cirkus Humberto (1988), Je třeba zabít Sekala (1998), Nemocnice na kraji města …, nové osudy (2008), Líbáš jako Bůh (2009), Líbáš jako ďábel (2012), Princezna a písař (2014), Teorie tygra (2016) a mnohé ďalšie. Od roku 1994 pôsobí ako prezident Medzinárodného filmového festivalu Karlove Vary. S Marií Rottrovou spája Jiřího Bartošku dueto Klíč pro štěstí z roku 2009: www.youtube.com/watch?v=Fp6WvapBgo8.

Hradišťan & Jiří Pavlica je ojedinelé hudobné zoskupenie s neobvykle širokým žánrovým záberom a netradičným repertoárom s pôvodnou inšpiráciou v ľudovej tradícii. Od roku 1978 je umeleckým vedúcim Hradišťanu huslista a hudobný skladateľ Jiří Pavlica. Dnes je Hradišťan (v rozšírenom zložení i s tanečným súborom) profesionálnym telesom, ktoré pracuje s odkazom ľudovej tradície, prekračuje hranice hudobných žánrov a spolupracuje s osobnosťami rôznych kultúr z celého sveta. Súbor Hradišťan je častým hosťom, domácich i zahraničných festivalov. Tvoria ho Jiří Pavlica (umelecký vedúci, husle, spev), Alice Holubová (spev), David Burda (klarinet, flauta, spev), Milan Malina (cimbal, spev), Roman Gill (viola, spev), Milan Gablas (kontrabas, spev) a Josef Fojta (klávesy, perkusie, spev).

Jaroslav Wykrent je známy přerovský hudobný skladateľ, textár a hudobník. V 60. rokoch bol členom skupiny Synkopa, ktorá patrila k špičke medzi rodiacimi sa big beatovými kapelami tej doby. Preslávil sa ako dvorný textár a autor Marie Rottrovej. Jeho pesničky a texty Agnes, Lásko, Hodina života, Kouzlo bílé růže a mnohé ďalšie sa stali v jej podaní skutočnými hitmi.

Petr Němec je moravský spevák, skladateľ a hudobník, ktorý celý život zasvätil hudbe. Za totality sa dostal do konfliktu s režimom, preto sa jeho piesne dlho predávali ako piesne kapely SPECIAL. Vystupoval so skupinou Flamingo i sólovo a na konte má duetá s Marií Rottrovou či Věrou Špinarovou. Po Zamatovej revolúcii odišiel z Česka spievať na zaoceánske lode. V roku 2013 odišiel do penzie. V súčasnosti koncertuje len výnimočne, napríklad na pravidelnom vianočnom koncerte v klube Parník pod vedením Borise Urbánka alebo ako hosť na koncertoch Marie Rottrovej.

Magdaléna Urbanová je jednou zo sólistiek Orchestra Karla Vlacha, Septetu plus Dalibora Kaprase a s Marií Rottrovou ako jej vokalistka vystupuje už viac ako 8 rokov. Postupne sa prepracovala až k písaniu vlastných piesní a textov. Vďaka skvelej sprievodnej kapele Duna Band sa mohlo narodiť jej prvé autorské CD „a jedeééém…..“

Marie Rottrová patrí k najobľúbenejším českým speváčkam. Svojej prvej gramofónovej nahrávky sa dočkala s kapelou Flamingo (Plameňáci), s ktorou vystupovala veľkú časť svojej kariéry.

Popri hudobnej kariére sa vydala i na dráhu televíznu a hereckú. Zažiarila v slovenskom muzikálovom filme Neberte nám princeznú. Úspech zožala jej 22-dielna televízna relácia Divadélko pod věží, kam si pozývala zaujímavých hostí z rôznych oblastí verejného života.

V roku 1997 vydala album Vánoční čas, ktorý získal zlatú platňu. Rok 2001 priniesol album Podívej, za ktorý si na konto pripísala platinovú platňu. O dva roky neskôr vyšiel exkluzívny výber Všechno nejlepší, za ktorý dostala 2x platinovú platňu za viac než 40 000 predaných kusov. O rok na to, v roku 2004 vydala album duetov s názvom Ty a já. Presne o rok vychádza pokračovanie úspešného  výberu Všechno nejlepší 2, ktoré bolo ocenené zlatou platňou. V roku 2008 vyšlo premiérové DVD Marie Rottrové Tisíc tváří lásky, za ktoré už na krste získala platinovú platňu. V roku 2009 vyšiel po 8mich rokoch album Stopy a o rok na to ďalší výber hitov s názvom Osud mi Tě přál – pri krste výberovky získala zlatú platňu za predošlý album Stopy. V roku 2011 vyšiel na 3 CD doposiaľ najväčší výber jej hitov Zlatá kolekce 1968-2010. V tom istom roku vychádza komplet Co mám, to dám, obsahujúci väčšinu LP a CD Marie Rottrové i DVD Tisíc tváří lásky.

Medzi nezabudnuteľné piesne Marie Rottrové patria: Kůň bílý, Řeka lásky, Měli jsme se potkat dřív, To nic, Lásko, Markétka, Lásko, voníš deštěm, Střapatá nohatá, Skořápky ořechů, Ten vůz už jel a mnoho ďalších.

Na slovenskom turné sprevádza Marii Rottrovú jej dvorná skupina Neřež.

Vstupenky na turné Marie Rottrovej sú v predaji v sieti Ticketportal:
www.ticketportal.sk/event.aspx?id=22751

Marie Rottrová – „75“ Tour:

09.11. Košice, Dom umenia (Štátna filharmónia)
10.11. Liptovský Mikuláš, Dom kultúry
12.12. Bratislava – HANT Aréna

Viac info:  

www.marierottrova.cz
www.facebook.com/Marie-Rottrov%C3%A1-146196352220693
www.facebook.com/events/598576540327595

rotrova_citylight-final_hostia

Zdroj: SOUL FOR SHOW