MARQET se představuje s debutovým albem ME

Po čtyřech letech tvorby a třech vydaných singlech, spatřilo světlo hudebního světa první album hudebního projektu MARQET. Pokřtěno bylo 21. února v holešovickém Vnitroblocku. 

Album vznikalo přibližně čtyři roky. Výsledkem je jedenáct skladeb, v nichž se mísí hudební žánry pop, soul, jazz, swing, drum´n´bass a funky. Za projektem stojí zpěvačka Markéta Plecháčová, která mimo jiné působí i v tanečním duu Verona. MARQET je však zcela jiný šálek kávy. Jedná se o sólový projekt zpěvačky, v němž realizuje své hudební touhy a nápady – skládá melodie a vytváří texty. O realizaci a aranžmá písní se stará kolega Luděk Fiala –  multiinstrumentalista, textař, skladatel a zpěvák. 

Na křtu alba, který se konal koncem února v holešovickém Vnitroblocku se na pódiu spolu s MARQET představili ještě další dva umělci: violoncellistka Karin Černá a rapper Antwi Oduro známý z hudebního uskupení Notes from Prague.

MARQET má aktuálně na svém kontě tři vydané singly. Prvním byla skladba Belle, jejíž videoklip se natáčel v ulicích Londýna. Následovala hořkosladká balada Everytime, kterou doplnil netradiční hudební videoklip plný tance a emocí. A zatím posledním singlem byla letní akustická kytarovka s názvem Calling me.

Letos by se MARQET chtěla přiblížit více svému dalšímu cíli – živému vystupování. „Pokud se zadaří, dočkají se příznivci naší hudby i živých vystoupení, pro které bych ráda dala dohromady menší kapelu šikovných muzikantů,“ potvrzuje zpěvačka Markéta.

INFORMACE O ALBU
Interpret: MARQET
Název alba: ME
Žánr: pop
Počet skladeb: 11
Celková délka: 36 minut
Rok vydání: 2017
Vydavatel: MARQET production
Dostupnost: Album možné zakoupit a streamovat u všech známých internetových zprostředkovatelů hudby (iTunes, Deezer, Google play, Spotify, supraphonline.cz, amazon mp3 a dalších).
Cena: 150 Kč

Zdroj:  M A R Q E T // marqet.eu