MARTIN HARICH na čele gangu Mustangov v novinke DANCE´N´ROLL!

Martin Harich prináša svoj prvý videosingel v angličtine. V tanečnej novinke Dance´n´roll sa predvedie tak ako ho fanúšikovia nepoznajú. Spoločne s kolegami z kapely si užíva rýchle autá a krásne dievčatá, pripomínajúc legendárnu filmovú sériu Fast & Furious.

Od „mamkinej polievky“ k „cheeseburgeru“

Martin Harich ukazuje novú tvár v singli Dance´n´roll, ktorý predstavuje spoločne s vizuálom plným drahých rýchlych áut a krásnych dievčat. Letná novinka prichádza po predchádzajúcom zádumčivom, baladickom singli Kde bolo, tam bolo. Ako Martin vysvetľuje nečakaný umelecký prerod? „Stretol som sa s producentom Arminom Effenbergrom, ktorý ma hneď úplne prečítal. Povedal mi – Maťo, teba bavia tie zadumané a sentimentálne texty, a keď sa s tebou človek rozpráva, všetko pochopí a všetkému uverí. Ale pozri sa do zrkadla – máš 19 rokov, vlasy dupkom, Mustanga v garáži a každý si povie, že si presne ten „párty týpek“, ktorý žije z minúty na minútu.“ – Pamätám si, ako som odchádzal zo štúdia presvedčený, že toto určite nie je ten pravý producent.  Mojim myšlienkam to ale nedalo pokoja. No a vidíte…,“  vysvetľuje, ako mu spolupráca s novým producentom otvorila nové obzory. Po „Kde bolo tam bolo“, ktorá pohladí na duši ako mamkina polievka, som sa rozhodol vypustiť jeden „cheeseburger“, ktorý si proste užijete, lebo vám chutí a moc nad ním nepremýšľate,“ rozpráva o kontraste medzi predošlým a aktuálnym singlom, ktorý je v porovnaní s jeho staršími skladbami poriadna divočina.  „Kde bolo tam bolo je presne smer, ktorým sa chcem uberať. Ak v blízkej budúcnosti vydám album, tak by mal znieť presne v takomto duchu… Pokojne a intímne. Na skladbe Dance´ n´ roll sme s producentom Arminom Effenbergrom pracovali vyše roka a takpovediac sme čakali na ten správny čas. Podľa mňa je ním leto – energia, život, zábava, láska a farby. Áno, je to divočina v porovnaní s mojim posledným singlom, ale ja som taký aj v živote, nielen v hudbe. Raz úplne pokojný, o chvíľu totálne šialený,“ vysvetľuje Martin kontrast medzi svojou doterajšou tvorbou a novým singlom, ktorý je jeho prvou vydanou anglicky spievanou skladbou. „Angličtina dáva všetkému celkom iný rozmer. Momentálne neviem, či lepší alebo horší, ale fascinuje ma to. Mám napísaných viac anglických skladieb. Album v bryndzovej angličtine v budúcnosti vôbec nevylučujem, akurát sa bojím, či mi bude dakto rozumieť,“ hodnotí spevák, ktorý si píše všetky piesne výlučne sám.

martin5logo_small

Zamilovaný do Mustangov

V novom videoklipe Martin predviedol svoju momentálne najväčšiu lásku – krásne a pekelne rýchle autá, aké hviezdia pravidelne v hollywoodskych trhákoch. Martinovou najnovšou láskou sú totiž Mustangy. „Čo sa týka výberu áut, ten bol, samozrejme na mne. Fascinujú ma veľké motory a konkrétne modely Mustang. Je to auto, ktoré má svoj príbeh, tradíciu, hrdosť a atmosféru. Dalo to celkom zabrať, ale podarilo sa mi zohnať do klipu aj najnovší model z roku 2015, ktorých je zatiaľ v Európe naozaj veľmi málo,“ prezrádza pikošku z nakrúcania. „Po rozchode so Celeste mi asi chýbalo čosi americké, čo ma robí šťastným až do momentu, kým niečo neodíde. V tom prípade iba smutne čakám, kým mi  dôjde náhradná súčiastka,“ vysvetľuje so smiechom a dodáva: „Námet bol od začiatku jasný – 60te roky, Grease, vietor vo vlasoch a sýtočervený rúž. Akurát sme si vymysleli nový štýl –  Dance´ n´ roll –  lebo voľakde som čítal, že R’n’R is dead (čomu samozrejme neverím, ale pre istotu).“ Výrobu videoklipu Martin opätovne zveril do rúk mladého talentovaného filmára Jakuba Kršku a jeho projektu MOOVi, ktorý sa podpísal už pod Martinov klip „Kde bolo, tam bolo“. Nakrúcalo sa v Prahe, jednotlivé scény sa točili na tamojšom letisku, v BBQ Smokehouse a v M klube vo Vysokom mýte. Kamery si poriadne neoddýchli celých 35 hodín. Ako Martin priznáva, išlo o produkčne najnáročnejšie nakrúcanie, aké kedy zažil. Na nakrúcanie bol potrebný celý ansámbel. Na klipe sa podieľalo až približne 60 ľudí.  „To je už číslo, pri ktorom to bez akejsi spolupatričnosti, lojality a držania pokope nejde. Opäť raz som mal  šťastie na ľudí okolo seba – za čo všetkým náhodám ešte raz ďakujem!“ 

Hrá s dvomi kapelami

Ako vyzerajú plány Martina Haricha do konca roka 2015? „Bude toho dosť, najmä v Čechách.  Budeme hrať nejaké festivaly – V ulicích, Mezi ploty, mňa bavia aj rôzne mestské slávnosti. Mám dve kapely – slovenskú pre Slovákov a českú pre Čechov,“ prezrádza Martin ďalšiu novinku. „Niekedy ich aj kombinujem, lebo ma to fascinuje…“ Ako priznáva, skladieb má pripravených už aj na 3 nové albumy, zatiaľ sa však dosku vydávať nechystá. „Pesničky sú nahraté. Takže teraz sme vo fáze čakania na ten správny čas. Hádam to vycítim, keď to bude mať prísť,“ uzatvára.

www.martinharich.sk/
www.facebook.com/MartinHarich

Zdroj: SOUL FOR SHOW
Foto: Daniel Bek