Martin Harich nahral svoju najosobnejšiu skladbu.

Po lete plnom koncertov a následnej 650 km dlhej očistnej púti prichádza Martin Harich s novým singlom. Skladba sa volá Kde bolo, tam bolo a spevák k nej stihol nakrútiť už aj videoklip, ktorého dej sa odohráva v Tatrách.

Rok zmien. Asi tak by sa dal označiť tento rok speváka Martina Haricha. Charizmatický pesničkár sa ponoril sám do seba, vymenil tvrdé rockové riffy za klavír a organ a ku sólo piesni natočil vlastnú spoveď. Pod režisérskou taktovkou Jakuba Kršku, Šimona Klačka a Danka Gavendu vznikla úprimná výpoveď autora v exteriéroch impozantných slovenských hôr. Ako sám Martin priznáva, za posledné roky intenzívneho muzikantského života si prešiel rôznymi skúškami a situáciami, ktoré ho doviedli na konci leta až ku svetoznámej púti do Santiago de Compostela, kde 25 dní pešou chôdzou naprieč Španielskom upratoval svoju dušu.

„Nápad na osobnú spoveď, prostredníctvom toho jediného čo milujem – hudbu – som dostal na púti, kde som si doslova „prečistil“ hlavu. Najviac oddychujem pri prechádzkach horami a prírodou nášho Liptova, a tak natočiť niečo tak osobné, v blízkosti toho najkrajšieho, čo tu máme, bolo jediné možné riešenie,“ prezradil Martin.

Následne dodal, že každému, kto potrebuje spomaliť, praje prechádzky osamote v horách, kde je iba on sám a príroda. Je to určite lepšie a výživnejšie ako to ventilovať v rodine alebo inými (ne)modernými spôsobmi. O tom je aj najnovší videoklip Kde bolo, tam bolo, ktorý vychádza vo vydavateľstve Universal Music.

https://www.facebook.com/MartinHarich

Zdroj: Universal Music s.r.o.