Masaryk bol cez víkend najnavštevovanejším filmom: Prilákal vyše 17 400 divákov

Česko-slovenský historický film Masaryk potvrdil svoju úlohu favorita a počas uplynulého víkendu sa stal najnavštevovanejším filmom aj v slovenských kinách.  Za prvý víkend po distribučnej premiére prilákal  17 404 divákov a predbehol aj hollywoodske produkcie Kráska a zviera či sci-fi Život.  

Dohromady aj s predpremiérovými projekciami  videlo česko-slovenský film režiséra Juliusa Ševčíka o  politikovi Jánovi Masarykovi  v slovenských kinách 18 457 divákov.  „Je to výborný výsledok, vyzerá že film si napriek nie ľahkej téme získal srdcia slovenských divákov a umiestnil sa na prvom mieste“ hovorí distribútor filmu Denisa Biermannová zo spoločnosti GARFIELD FILM

Film Masaryk mal premiéru v slovenských kinách 23. marca. Delegácia tvorcov na čele s režisérom Juliusom Ševčíkom, hercom Karlom Rodenom a producentom Rudolfom Biermannom pricestovala len pred pár dňami do Bratislavy, aby snímku ocenenú rekordnými dvanástimi oceneniami Český lev osobne predstavila zástupcom slovenských médií a filmovým kritikom. Slovensko prišlo na rad po februárovej svetovej premiére na Medzinárodnom filmovom festivale Berlinale a po marcovej premiére filmu v českých kinách, kde do dnešného dňa snímku vzhliadlo viac ako dvesto tisíc divákov.    

Česko-slovenský film Masaryk vznikol v produkcii spoločnosti IN Film a Rudolfa Biermanna. Koproducentom filmu je Česká televize, RTVS: Rozhlas a televízia Slovenska a ZDF / Arte. Vznik filmu podporili: Státní fond kinematografie a slovenský Audiovizuálny fond. Distribútorom filmu  Masaryk v ČR je spoločnosť Bioscop, na Slovensku spoločnosť Garfield Film. 

Zdroj: Adriána Čahojová / Garfield Film