Mikulášsky Jazzový Festival: Desiaty rok jazzu na Liptove oživí podmanivý hlas Sisy Fehér a kozmopolitný street jazz z Nemecka!

Desiaty ročník jediného jazzového festivalu na Liptove, ktorý sa bude konať od 25. do 27. júla 2014 na Nádvorí Čierneho Orla v Liptovskom Mikuláši predstavuje ďalšie mená z bohatého line-upu viac ako 40 hudobníkov z 8 krajín!

Fehero Rocher (SK, CZ, IT)

Druhou sobotňajšou kapelou na desiatom ročníku Mikulášskeho Jazzového Festivalu bude formácia Fehero Rocher. Kvartet speváčky Sisy Fehérovej je zoskupenie bazírujúce na pomedzí jazzu, bluesu a alternatívy, pričom hlas rodenej košičanky Sisy je často prirovnávaný k Amy Winehouse.

feherorocher yeah

Repertoár kapely predstavuje autorské skadby a nápadité aranžmány jazzových aj nejazzových kompozícii. Hudba plná napätia a emócii vedená Sisiným energickým prejavom a zamatovým hlasom sa jazzovému publiku na Liptove predstaví v alternatívnej zostave, skvelo podporená citlivým zvukom piana spod rúk Federica de Vittora. O rytmiku sa postarajú Matěj Černý na kontrabas a Marek Urbánek na bicích.

Honest Talk (DE, PL, LAT, BG, RU)

O vrchol piatkového úvodného večera sa postará energický kvintet z Nemecka, ktorý má nesmierne kozmopolitné zastúpenie, keďže jeho členovia pochádzajú z Poľska, Lotyšska, Bulharska a Ruska. Títo mladíci, ktorí sa spoznali na štúdiách v Mníchove a hrajú spolu už od roku 2010 predvedú živelný street jazz ako sa patrí. Kapela sa totiž zišla a svoje prvé skúsenosti naberala tak, že sa rozhodla oživiť mníchovskú pešiu zónu živou hudbou. Klavirista Daniel Vasiliev, ktorý je študentom legendárneho profesora Leonida Chizhika vyučujúceho na hudobnom konzervatóriu Richarda Strauss v Mníchove, prišiel s názvom Honest Talk, ktorý znamená “Úprimný rozhovor”, keďže hranie má byť podľa neho predovšetkým otvorenou a úprimnou konverzáciou s publikom.

2

Kapela v zostave Jan Grinbert (altsaxofón), Michael Schreiner (vibrafón), Nikolaj Czarkowskij (kontrabas), Nevian Lenkov (bicie) a spomínaný Daniel má za sebou množstvo koncertov po celom svete, okrem iného v hoteli Burj Al Arab v Dubaji, v múzeu BMW, počas Bielej noci v New Castle Meersburg, účinkovanie na festivale vo Frankfurte nad Mohanom a mnoho ďalších akcií. Tešiť sa môžeme na autorské skladby ako aj prerábky známych skladieb ako napríklad Strasbourg St. Denis od Roya Hargrova či Take Five od Davea Brubecka.

Ešte stále zostáva niekoľko z prvých 30 permanentiek za zvýhodnenú cenu 15 EUR, ktoré si môžete kúpiť v online predpredaji tu: https://predpredaj.zoznam.sk/sk/listky/1319/mikulassky-jazzovy-festival-2014

www.mjf.sk
www.facebook.com/mikulasjazzfest
www.youtube.com/mikulasjazzfest

Zdroj: Mikulášsky Jazzový Festival