Moov presents Astral Black.

Po viac ako ročnej prestávke sa do Bratislavy vracia Moov, aby v piatok 9. mája prevetral soundsystem Klubu Dole novými beatmi.

Predstaví anglický label a klubovú noc Astral Black, ktorá po linke Glasgow – Manchester – Londýn distribuuje vesmírny hip-hop, ligotavý funk a sexy R&B, ale nebojí sa aj grimových 8barov.

[vimeo]https://vimeo.com/93863132[/vimeo]

Astral Black založil Jon Phonics len pred rokom, aby dal priestor mladým producentom. Každý release vychádza v limitovanom náklade najprv ako kazeta s ručnou potlačou, až potom ako digital download. Ak máte radi tvorbu kolegov z Glasgowa (Hudson Mohawke, S-Type), kompilácie na Brownswood Bubblers Gillesa Petersona (na jednej z nich vyšiel Jonovi track), nezmeškajte ani jeho DJ set v Klube Dole. Predstaví vlastnú produkciu z nového EP Domino Effects s trinidadskou speváčkou Tabanca, beaty z Astral Black a ďalších labelov orientovaných na súčasnú „bass music“.

moov_priprava plagatu

Druhý hosť Jaisu pochádza z Edinburghu, odkiaľ svojou produkciou zásobuje ľudí ako Danny Brown alebo Guilty Simpson. V anglických kluboch si spravil meno účasťou na beat battles, online je známy domácimi videami na Youtube, na ktorých dáva lekcie zo samplovania starých vinylov, ich vrstvenia a ohýbania na MPC. Jeho „A short album“ je jednou nohou v tradícii hip-hopu, soulu a elektroniky, druhou v súčasných produkčných postupoch, ktoré sample nepoužívajú vôbec. Zatiaľ čo sety Jona Phonicsa idú priamo na ťah tanečného parketu, Jaisu poteší hlavne tých, ktorí na parkete skôr kývu hlavami ako skáču. Na Moov zahrá DJ set aj live.

[soundcloud url=“https://api.soundcloud.com/users/470436″ params=“auto_play=false&hide_related=false&visual=true“ width=“100%“ height=“450″ iframe=“true“ /]

Domácu scénu bude reprezentovať Beyuz. Začiatkom apríla vydal s Tonom S. album Návraty, ktoré obsahuje 100% slovenské sample zo starých šlágrov a svojej domovine robí dobré meno aj za oceánom, vďaka mixu zverejnenom nedávno na Brooklyn Radio.

Klub Dole, 9. 5. (piatok)
Jon Phonics (Astral Black / UK), Jaisu (Astral Black / UK), Beyuz, Stratasoul, Tele Well
Štart: 22:00 hod.
Vstup: 7€
Event: www.fb.com/events/627894923958246
https://soundcloud.com/jonphonics/
https://astralblack.bandcamp.com/album/a-short-album
https://brooklynradio.com/beyuz-navraty-in-session/

moov poster

Zdroj: klub Dole