More Than Fest No.7 – 19-20.8.2016 – Zvolenská Slatina – medzinárodný hudobný festival

19. – 20. augusta sa vo Zvolenskej Slatine bude konať ďalší ročník medzinárodného festivalu More Than Fest No.7.

Andre Matos – etno-metalisti z Brazílie sú vďaka ústrednej postave Andreho Matosa vítaným osviežením každej hudobnej akcie. Vďaka histórii a pôsobeniu Andreho v kapelách ako Viper, Angra, Shaman alebo Avantasia, je koncert AM Band prechádzkou najznámejších skladieb týchto zoskupení ozdobených nezameniteľným, originálnym hlasovým prejavom tohto speváka, skladateľa, hráča na klávesy, fúkaciu harmoniku, showmana a aj charizmatického človeka. Exkluzívny európsky koncert 2016 !

Arkona – ruské vetry a harmonika, pohanské hymny a chorály … Keď sa postaví na pódium Arkona, začíname si uvedomovať silu a odkaz veľkého Ruska … Krepčiť a spievať sa bude od srdca a s chuťou, aplauz bude určite neuveriteľný. Arkona naživo znie neuveriteľne silne a ich pohanský folk metal bude jedným z prekvapení – ale len pre tých, čo Arkonu ešte nepočuli… Jeden zo šiestich letných festivalov ktoré kapela odohrá, je špeciálne pre Slovensko !!!

Citron – česká, alebo československá legenda zahrá toto leto iba na jedinom festivale na Slovensku ! Vďaka nahrávaniu v štúdiách Rolanda Grapowa si už Zvolenskú Slatinu obľúbili, takže sa sem veľmi radi vrátia a zahrajú výber najväčších hitov, ktoré nezameniteľne zaspieva Láďa Křížek, podporených hitmi Tanje a teda jedným skvelým koncertom.

Children of Bodom Vyvážený mix viacerých metalových odnoží prinesú skvelí a svetovo populárni Fíni na slovenské festivaly poprvýkrát. Preto bude More than fest jedinečným toto leto a je naozaj na čo sa tešiť. Každý si dokonale príde na svoje, Childreni určite vďaka odozve publika tiež !!! Skupina tiež púta zaujímavými a vcelku veľkými nárokmi na starostlivosť o seba, svetlá, zvuk a domácu dodávku backlineu (totiž málokto z kapiel si prinesie bicie alebo gitarové aparáty a hlavy, piána alebo iné nástroje. Také sú festivaly…)

Cradle of Filth – britskí blackmetalisti sa vrátili na scénu vo vrcholnej forme a ich svetové turné 2015-2016 žne úspechy všade kde sa objavia. Keďže v ňom vynechali Slovensko, bude to v tomto turné exkluzívny koncert ! Na Slovensku odohrajú po dlhom čase a je to jeden z pár vystúpení, ktoré tu Cradle vôbec odohrali… Ich bubeník Martin Škaroupka v jeden deň odohrá rekordné 3 koncerty – s TiTanic, Masteprlan a Cradle of Filth, čo je za 1 deň vcelku slušný výkon a aj útok na Guinessovu knihu rekordov !

Dragonforce – skupina šialencov z Londýna, ktorí však pôvodne pochádzajú z Ukrajiny, Francúzska, Hongkongu a Talianska, Nového Zélandu a Anglicka, zlomila už svojím debutom Valley of the Damned rýchlostné rekordy nielen v melodickom metale. Teraz, na svojom štvrtom slovenskom koncerte v kariére, povyťahujú perly zo svojej tvorby, aby rozohnili publikum do žerava… sprchy a stánky s občerstvením sa po vystúpení Dragonforce budú určite hodiť !

Ensiferum – aj fínski chlapci sa vrátili k svojim obľúbeným rýchlostným a melodickým pretekom a prídu predstaviť to najlepšie zo svojej tvorby. Avšak tu nechýba ani agresivita (hudobná) a aj folkový nádych. Opäť exkluzívny koncert… S Arkonou folk-metalová extratrieda – spolu na MTF !!!

Freedom Call prídu po roku rozhýbať Slovensko svojimi ultramelodickými hymnami – od hardrocku až po speed metal, táto partia rozhýbe snáď aj zvukárov oproti hlavnému pódiu… a tancovať sa bude aj v stánkoch…

Masterplan pred točením nového albumu skrátia písanie skladieb jedinečným koncertom v auguste. Jedinečným preto, lebo na ňom zahrajú skladby, ktoré buď dlhšie nehrali, alebo nehrali vôbec. Dôjde aj na raritku z Rolandovo obdobia pred Masterplan, ktorá bude naznačovať bonusový počin k novinke 2017 – nanovo nahrané a prepracované skladby od Helloween, éra 1991-2000. K tomu sa pripravuje ešte jedno prekvapenie a to môže priaznivcom týchto kapiel doslova vyraziť dych !!!

Sodom takmer neuveriteľne na Slovensko dodnes nezavítali. Tento jav zlomí práve ich koncert na MTF – takže to bude sviatok pre všetkých priaznivcov tejto legendy rokov osemdesiatych, vo výbornej forme rokov posledných.

Stratovarius ako melodický štandard prídu, vyhrajú a odídu. Samozrejme že to nebude len takto krátke… Sada ich hitov ozdobí festival ako sa patrí, nadšenie fanúšikov bude určite úprimné, nech už znie Black Diamond alebo Speed of Light. Ale ani novinkové skladby sa nebudú tváriť, že sú v pozadí… Strato prišli s takmer comebackovým albumom v r. 2015 a teraz prinesú veľkú výber celej kariéry !!!

Festival vo Zvolenskej Slatine ešte ozdobí niekoľko hostí – na malý výlet príde napríklad aj Kai Hansen z Gamma Ray, avšak ďalšie prekvapenia sa ešte majú vyskytnúť !!! Nechajme to na 19-ty a 20-ty august, kto tam nebude, bude musiať oľutovať…

Svetové hviezdy však budú doplnené kapelami z rôznych kútov sveta – od Chile po Japonsko !!! Pozvali sme aj skupiny zo susedných štátov, takže na MTF to bude celosvetové aj „susedské“ stretnutie interpretov, ale vďaka informáciám od priaznivcov aj najdôležitejších ľudí na festivale – práve ich, fanúšikov. Keď hovoríme o avízovaných krajinách, čo sa fanúšikov týka – na MTF sa chystajú ľudia z Argentíny, Brazílie, Fínska, Talianska, Ukrajiny, Nemecka, Švajčiarska, Francúzska, Ruska, Poľska, Rakúska, Švédska, Anglicka, Čiech (logicky…), Japonska – tradícia teda pokračuje (po rokoch 2004 a 2006 – keby len jeden Japonec, aj to sa ráta!), Srbska, Slovinska, Bulharska, ale veríme že národností ešte pribudne. Ide o festival a hudbu, ktorá zjednocuje a preto medzinárodný festival More Than Fest bude podujatím, kde sa stretnú národy spoločne za skvelej atmosféry a zabavia sa výnimočnom festivale s dobrým pivom a v spoločnosti najkrajších dievčat na svete – metalových fanúšičiek.

Ako povedal na MTF 2004 Schmier, spevák Destruction : Metalisti, je jedno či počúvate thrash alebo speed metal, death alebo heavy metal… Sme jedna rodina, to musíme cítiť a vedieť. Metal je náš život. Za povšimnutie stojí aj výrok Michaela Kiskeho z Unisonic, ktorý platí (mal by) pre všetkých: peace – love – music.

More Than Fest doplnia:
Hell:On – ukrajinskí thrash-deatheri
Gyze – death metal až z Japonska
Kilmara – Španielsko
Mojra
– Poľsko
Claudio Cordero – Chile
Vesztegzar – Maďarsko
Eaglehart – Morava
Titanic – Morava

Domáce luhy a háje:
Aint
Caliber X
Eufory
Ramchat
Ravenclaw
Symfobia

Vstupné 38,- € je na obidva dni. Pri tejto skladačke hviezd je to určite výnimočná cena.

Takže, po ročníkoch, akým bol MTF 2006 a 2015, prichádza jeden z najlepšie obsadených festivalov na Slovensku: MTF 2016 !!!

FB event :  https://www.facebook.com/events/438655506335963/
www.mtfest.sk www.epg.sk

MTF2016 Rockhard A5 FIN ZM

Zroj: EPG