Multimediálna megašou LOVELY EXPERIENCE 2016 prinesie poprvýkrát na Slovensko britských HOT CHIP! 

Obľúbený vizuálno – hudobný projekt Lovely Experience sa vracia po štyroch rokoch vo veľkom štýle a s novou tvárou. Po vydarenom Lovely Experience 2012, ktorý bol súčasťou festivalu Topfest pred zrakmi tisícov návštevníkov, sa fanúšikovia môžu tešiť na ďalší zo série týchto výnimočných podujatí. Tentokrát sa obľúbená medzinárodná párty so slovenskými koreňmi predstaví na mieste, kde by ste ju ani vo sne nečakali…

Šesť rokov medzinárodného zážitku pod slovenskou značkou

Už šesť rokov prináša tím slovenských hudobných nadšencov, ktorí si hovoria Lovely Experience, veľkolepé hudobno – vizuálne podujatia. Spoločným menovateľom akcií Lovely Experience sú slovenské korene a pestré medzinárodné line-upy, ktoré dávajú priestor všetkým umeleckým žánrom. Ich pozvanie na Slovensko už prijali hviezdy tanečnej scény Above & Beyond, Chicane, Kosheen či ATB.

Ako prezrádza tím Lovely Experience, už o tri mesiace, 21. mája predstaví fanúšikom svoju novú tvár. „Lovely Experience je celá nová, vrátane nového loga, no logo je už iba vizuálna podoba zmeny. Event mal čas dozrieť. Dozrel v našich hlavách, technologicky, komunikáciou, ale najmä spracovaním a filozofiou,“ vysvetľuje otec myšlienky Lovely Experience, organizátor podujatia Matúš Izakovič. Ako dodáva, Lovely Experience si postupom času našla vlastné unikátne miesto na našom trhu – stala sa jediným sériovým podujatím, špecializujúcim sa na audio-vizuálne umenie.

Koncert? Nie. Multimediálny zážitok pre všetky zmysly 

Práve z audio-vizuálnej špecializácie Lovely Experience vzišla unikátna podmienka, ktorú spĺňajú všetci účinkujúci – súčasťou každého vystúpenia je aj jeho vizuálne stvárnenie. „Chceme tak docieliť, aby boli vystúpenia pre návštevníkov zážitkom pre viac zmyslov,“ vysvetľuje organizátor svoj zámer. „Aby sme to docielili, budeme spájať audio-vizuálne prvky – hudbu, svetlo, vizuály a rôznorodé efekty,“ dodáva.  

Headliner Hot Chip bude mať slovenskú premiéru 

Ako headliner Lovely Experience 2016 sa predstaví britská elektronická formácia Hot Chip, so svojím prvým koncertom na Slovensku. Obľúbenci londýnskej tanečnej scény majú na konte už 6  albumov, vlani zaujali štúdiovkou Why Make Sense? a najnovším singlovým releasom z októbra 2015 Dancing In The Dark. Fanúšikov si získali už vďaka starším vydareným kúskom Huarache Lights (2015), One Life Stand (2009) či Ready For The Floor (2008), za ktorú si dokonca vyslúžili nomináciu na ocenenie Grammy v kategórii Najlepšia tanečná nahrávka. V line-upe Lovely Experience sa predstavia ako zlatý klinec programu so špeciálnym audio-vizuálnym DJským setom.

K zahraničnému headlinerovi v programe pribudne i zástupca domácej hudobnej scény a veľa ďalších prekvapení. Mená ďalších účinkujúcich si ešte chvíľu necháme ako prekvapenie. Milovníci audiovizuálnych šou si jednoznačne prídu na svoje. Okrem toho Lovely Experience tento rok obohatí novinka – špeciálny denný program, zložený z debát s inšpiratívnymi rečníkmi, ktorí rozpovedia svoje príbehy. Ich mená prezradíme už čoskoro,“ dodávajú organizátori.

Lovely Experience na lovely mieste

Ročník 2016 bude pre Lovely Experience výnimočný aj vďaka miestu, kde sa bude konať. Pre fanúšikov, ktorí zažili Lovely Experience na veľkých pódiách, bude nadchádzajúci cyklus podujatia veľkým prekvapením. Festivalové pódiá totiž tento rok vymení za komornejší priestor. „Rozhodli sme sa pre netradičné miesto, kde by ste multimediálnu šou nehľadali. Napriek tomu tam podľa nás dokonale zapadne. Vybrali sme si historický kultový priestor, podčiarkujúci jedinečnosť Lovely Experience – Centrum súčasného umenia – Trnavskú synagógu,“ prezrádza Matúš Izakovič. „História tu na hostí dýcha doslova za každým rohom. Naozaj dlho sme hľadali priestor s historickým odkazom, dokonalou akustikou a otvorenosťou pre vizuálne stvárnenie, na synagógu však padlo rozhodnutie až počas jej veľkej rekonštrukcie. Modernizácia umožnila realizovať aj náročné podujatie, akým je Lovely Experience.“ 

Warm-up párty pred ročníkom 2017?

Ako organizátori prezrádzajú na záver, popri prípravách aktuálneho ročníka získava reálne kontúry už i ďalší ročník Lovely Experience 2017, ktorý by mal priniesť stvárnením i miestom konania opäť niečo nové a výnimočné, a posunúť tak latku audio-vizuálnej šou opäť o veľký stupienok vyššie. Čo odkazujú fanúšikom, ktorí sa chystajú 21. mája na Lovely Experience 2016 do Trnavy? „Dajte o termíne Lovely Experience čo najskôr vedieť svojim priateľom…  Budú vám ďakovať.“

Vstupenky na podujatie Lovely Experience 2016 sú v predaji exkluzívne v sieti PREDPREDAJ.SK:  https://predpredaj.zoznam.sk/sk/listky/6239/lovely-experience-2016 

Atmosféru doterajších ročníkov Lovely Experience si môžete pozrieť TU: https://goo.gl/EZs3ft

Prvý zo série oficiálnych videovizuálov Lovely Experience 2016 si môžete pozrieť TU: https://goo.gl/nXmNPM

O komunite Lovely Experience

Lovely Experience prináša od roku 2010 zahraničných umelcov z oblasti tanečnej hudby a vizuálneho stvárnenia festivalu. V roku 2012 ukončila projekt veľkého festivalového stanu s elektronickou hudbou na festivale Topfest. Postupne si vytvorila špecializáciu na audio-vizuálne umenie a pre rok 2016 si vybrala za miesto konania historický priestor synagógy s multifunkčným použitím. Po umelcoch ako Above & Beyond, Chicane, Kosheen, ATB si slovenské publikum užije nový rozmer zábavy a trávenia voľného času.

www.lovelyexperience.sk
www.facebook.com/lovely.experience
www.facebook.com/events/1568118556837746
www.hotchip.co.uk

Hot Chip_PR_Update_big

Zdroj: SOUL FOR SHOW