My sme Millerovci – Uletená rodinka na tripe.

Rodinka Millerovcov je v skutku vo svojom zložení zaujímavá rodinná skladba, na prvý pohľad obyčajná roztomilá americká rodinka užívajúca si svoj voľný čas výletom na karavane do Mexika.

Na druhej strane ide v skutočnosti o tú najpodivnejšie fungujúcu rodinu, ktorá je zložená z takých takpovediac odpadlíkov spoločnosti, vedených drogovým dílerom Burkom (Jason Sudeikis). Burke má jediný cieľ pod falošnou rodinnou identitou prepašovať z Mexika hromadu drog.

5E0A2878.JPG

A zo začiatku mu to aj vychádza ale veci sa postupne začnú komplikovať, do cesty mu vpadne Mexický kartel, či dokonca si prekríži cestu z agentom FBI, k tomu určený čas dodania sa kráti, takže sa z toho vykľuje divoká jazda pri ktorej musí zabrať celá rodinka na plné obrátky aby sa z toho dostali so zdravou kožou…

O filme: Režisér Rawson Marshall Thurber nám pripravil zatiaľ najväčšie tohto ročné komediálne prekvapenie, keďže iné očakávané komédie(ako napríklad Vo štvorici po opici 3, Drsňačky, Na cudzí účet, Dospeláci 2) až tak nenadchli. Tak práve komédia o rodinke Millerovcov dokáže nadmieru pobaviť a miestami dokonca príde aj na zábavnú smršť, ktorá dokáže zájsť až do krajností ale aj tak si zachová nadhľad a nezhnusí ako iné spomínané komédie.

5E0A3936.DNG

V podstate režisérovi vyšla skladba hercov, ktorý okrem Jennifer Aniston nemajú ešte také zvučné mená ale do danej súhry dobre zapadli a účelovo fungovali pre zábavný dej. Samozrejme nadmieru poteší podarení výkon Jennifer Aniston v úlohe striptérky, ktorá keď to roztočí a zavrtí zadkom tak to stojí za to a len potvrdzuje že sa vie stále šikovne obracať a je naďalej zdatnou konkurenciou aj pre mladšie herečky.

Taktiež herec Jason Sudeikis sa nestratil, okrem toho že chrlil jednu vydarenú hlášku, či interpretáciu za druhou išla mu výborne aj súhra práve zo spomínanou Jennifer. Samozrejme že príbeh občas skĺzne aj do nejakých tých banálností, čo troška zbrzdí dobre rozbehnutí dej ale za to tendencia vydarených vtipov to vynahradí, nuž keby to malo takých 90minút tak je to úplne dokonalé.

L14A3772.dng

Komédii sa vďaka vydareným vtipom dá prepáčiť aj určitá schématická výstavba deju, prípadne určité takpovediac nevyhnutné dramatické chvíľky v rozporuplnej rodine Millerovcov. V konečnom výsledku ide konečne o komédiu ktorá aj dokáže poriadne pobaviť a neuspí suchopárnosťou ako iné.

Hodnotenie filmu: 80%
Originálny názov filmu: We’re the Millers
Komerčný ohlas filmu My sme Millerovci (k 29.9.2013):
Rozpočet: $37 miliónov
Otvárací víkend v USA: $26,416,396
Tržby v USA: $142,579,137
Tržby mimo USA: $95,400,000
Tržby Celosvetovo: $237,979,137

V Slovenských kinách od 15.8.2013

My sme Millerovci (1)

Napísal: Matúš Gajdošech