Nemecký projekt Tube & Berger vystúpi už túto sobotu v Prahe!

První pražské vystoupení německého deep/tech housového projektu Tube & Berger se blíží, již tuto sobotu se chystá do žižkovského klubu Storm na pilotní díl party OONZ!

Doplní je čeští přední DJs – Roman Rai, Adam Cloud, Jan Brachtl a Not:Us, kteří nám v rozhovoru na konci této tiskovky prozradí, kdy začali Tube  & Berger vnímat nebo jaký track od nich hrají nejradši.

Arndt Roerig a Marko Vidovic, kteří tvoří německý projekt Tube & Berger, se začali o hudbu zajímat již v útlém věku. V jejich 16-ti letech se spolu poprvé setkali v punkové kapele a zanedlouho poté propadli techno & house boomu, který tehdy otřásl nejen Německem.

Nyní se řadí mezi jedny z největších house producentů a remixérů vůbec, vydávají jak na renomovaných světoznámých labelech, tak na svém vydavatelství Kittball Records.

Jejich největší hit „Imprint Of Pleasure“, vydaný na labelu Suara, zatím dosáhl neuvěřitelných 21 miliónů přehrání na Youtube a zařadil se tak mezi nejzásadnější deep house tracky na světě.

Pokud tedy nechcete zmeškat první vystoupení Tube & Berger v Praze, nesmíte chybět již tuto sobotu v pražském klubu Storm, který nedávno prošel dalšími změnami. Můžete se tak těšit na vyladěný Funktion-One sound, originální vizualizaci, vylepšený světelný park, více pohodlných míst k sezení a celkově nový set up klubu, kdy je DJ umístěn ve středu klubu. Zaručena je tak skvělá atmosféra a bližší vzdálenost na bar. Další přidanou hodnotou sobotní party bude druhá, narozeninová stage, kde zahrají Biodan, Tazz, Slater, Tibi, Ondrej K, Zissou!, Tomics, Animal Print a Nicola Cloud. Vstupenky jsou stále k dispozici přes nový elektronický systém Nextpay za 400 Kč nebo přes Ticketportal za 440 Kč. Cena na místě bude 450 Kč.

Jak jsme již poznamenali na začátku, Tube & Berger doplní přední čeští DJs – Roman Rai, Adam Cloud, Jan Brachtl a Not:Us, se kterými vám přinášíme slibovaný krátký rozhovor:

  1. Kdy jsi začal vnímat německý projekt TUBE & BERGER, který vystoupí již v sobotu 6.února ve Stormu? Hraješ od nich nějaký track? Pokud ano, který je ten nejoblíbenější?
  2. Co tě přivedlo k hraní? Kdy a kde byla tvoje první party?
  3. Co posloucháš mimo elektronickou hudbu?

ROMAN RAI:

  1. Poprvé jsem je začal vnímat od tracku Imprint of Pleasure, kterej teda pro mně zůstává v jejich tvorbě nepřekonán J
  2. K hraní mně přivedla hudba samotná a velkej zápal pro ni a navíc mně fascinoval mixing. Vše dohromady určilo, co dělám rád do teď.
  3. Mám rád všechno možné od Dead can dance po Autechre.

ADAM CLOUD:

  1. Poprvé zhruba v roce 2013, kdy si mě získali jejich asi největším hitem Imprint Of Pleasure a můj obdiv k nim nezůstal jen u této skladby. Dále mě moc baví Surfin v remixu od Nice7 a ještě bych rád zmínil remix Tube & Berger na skladbu Everylife od Leona a Pirupy, kterou hraji dodnes.
  2. Samozřejmě láska k hudbě, která mě provází už od dětství. Zlom nastal po první návštěvě ROXY na party Popelka asi v roce 1999, kdy mě house music totálně dostala. A pak se to vše začalo točit!
  3. Moc času nezbývá, ale rád si poslechnu vše kvalitní od trip-hopu přes ambient, chill-out, electronicu, pop, rock. Rád se i vracím do doby, kdy jsem začal poslouchat elektronickou hudbu a vždy mě pobaví Massive Attack, Air, nebo klasiky jako Faith No More, nebo U2 atd. Na koncerty se dostanu málo, ale třeba Nine Inch Nails byl velkým zážitkem pro mě.

JAN BRACHTL:

  1. Pokud si dobře pamatuju, tak to bylo v roce 2012, kdy se naplno rozjížděla vlna deephousu a mě bavil track Lovebreak. Je to slaďárna, dnes bych ho asi už nezahrál, ale vím, že tehdy to na párty zvedalo ruce.
  2. K hraní mě přivedly právě ty párty, na které jsem od 18 let jezdil po celé ČR a také do zahraničí na Creamfields nebo třeba Love parade. Opravdu jsem tomu věnoval všechen volný čas a peníze a to, kdy si to budu chtít zkusit za mixákem, byla jen otázka času. První byla asi nějaká klubovka, protože ale pocházím ze severočeských Teplic, rád bych vzpomněl na legendární a „můj“ domácí open air Cosmic Trip.
  3. Jsem velký fanoušek Depeche Mode, Dave Gahan je snad mimozemšťan a jeho hlas mě prostě dostává. Dál mě baví starší hity Lennyho Kravitze a dřív jsem poslouchal taky třeba PSH. Měl jsem trochu širší záběr, už hodně let se ale soustředím na elektronickou hudbu.

NOT:US:

  1. To jsme takhle jedli houbovou polévku a poslouchali houbovou polévku aka Tube & Berger – Mushroom Soup J V současné době jejich skladby nehrajeme, ovšem v letech dřívějších byla tato dvojice rozhodně zásadní, co se týče našeho hudebního vývoje.
  2. Marek: K hraní mě přivedla celá řada věcí, ta nejpodstatnější byla otevření klubu Magnum, který jsem měl na starosti. Postupem času, když jsem celou organizaci produkci a DJing mohl pozorovat ze zákulisí, mě to přitahovalo to čím dál víc, a zásluhou mého dobrého kamaráda Tokátka to začlo. Postupem času se můj hudební styl vytříbil až do současnosti.
    Pavel: Začalo to, když mi bylo 11 let a po přesunu zpět do České republiky jsem se přihlásil do hudební školy klávesových nástrojů, kde jsem se během sedmi let naučil nejen hudební teorii, ale zároveň taky základní znalosti okolo MIDI a hudebních programů. Poté už to byl vlastně jen další krok v mém hudebním vývoji.
    Naše první společné hraní bylo, tehdy ještě nikoliv pod pseudonymem Not:Us, v klubu Magnum v roce 2014. První hraní jako Not:Us jsme měli na prvním výročí akce CODE s headlinerem Markem Reevem.
  3. Ten záběr je opravdu dost rozmanitý, ovšem mezi nejzásadnější rozhodně patří Pink Floyd, Miles Davis nebo Jimi Hendrix. Dost se taky zajímáme o hudební historii a příběhy producentů a mix engineerů, kteří měli možnost pracovat s legendárními umělci.

Facebook event:
https://www.facebook.com/events/422377624635282
Facebook page klubu: www.facebook.com/stormclubprague
Oficiální webové stránky klubu: www.stormclub.cz

OONZ_02-06-2016_A3_novy

Zdroj: Storm Club