Neřež oslavuje 60-ku Zdeňka Vřešťála na spoločných koncertoch s Katkou Koščovou.

Člen skupiny Neřež a zakladajúci člen českej folkovej legendy Nerez – Zdeněk Vřešťál oslavuje v marci 60. narodeniny.

K tomuto významnému životnému jubileu pripravila kapela nové CD „Jen blázni překročí svůj stín“ a turné, počas ktorého zahrajú v Čechách, na Morave i na Slovensku. Hosťom skupiny Neřež bude opäť speváčka Katka Koščová.

DSC_0075

„S Katkou vystupujeme spoločne už niekoľko rokov, vydali sme před časom CD Vlakem na Kolín a naša spolupráca nás stále baví. Aj preto sme na náš nový album zaradili pesničku z repertoáru poľskej speváčky Maryly Rodowicz, ku ktorej napísala český text Zuzana Navarová. Je to pomerne unikátne, protože sme ju hrávali už pred mnohými rokmi so Zuzanou, ale nikdy sme ju nenatočili. Až dnes sa pesnička Rozpravy objavuje na novom albume Neřež, kde ju spolu s Vítom Sázavským spieva práve Katka Koščová“, vysvetľuje oslávenec Zdeněk Vřešťál. „Veľmi sa na naše spoločné koncerty teším, nerád by som oslavoval niekde sám“, dokončuje.

Neřež vystúpi spoločne s Katkou Koščovou 12.3. vo Zvolene, 13.3. v Bratislave, 14.3. v Brne a 15.3. v Ostrave – v legendárnom štúdiu Českého rozhlasu, ktorému muzikanti hovoria české Abbey Road. Koncert v Ostrave odvysiela v priamom prenose Český rozhlas, kde okrem Neřež s Katkou Koščovou vystúpi aj známy spevák a muzikant Roman Dragoun.

cd - jen blazni prekroci svuj stin

Live video ukážka:

Prehľad pripravovaných koncertov:
12.3.2016 o 17:00, Zvolen, Stará radnica
13.3.2016 o 18:00, Bratislava, Klub za Zrkadlom
14.3.2016 o 20:00, Brno, Sono Centrum
15.3.2016 o 18:00, Ostrava, Český rozhlas

baner

Zdroj: www.katkakosc.sk