Nezabudnuteľný Drupi ďalším zahraničným hosťom Lodenice.

Talianska spevácka legenda Drupi je ďalším ohláseným zahraničným hosťom obľúbeného rodinného festivalu Lodenica, ktorý sa koná už tradične na záver festivalového leta v piešťanskej lodenici.

Exotický, hlboký, chrapľavý hlas – to je nezameniteľná identifikácia talianskej legendy, ktorá sa v našich končinách preslávila najmä duetom s Hankou Zagorovou pod názvom Setkání.

Giampiero Anelli známejší pod umeleckým menom Drupi sa narodil 10.augusta 1947  a ako čerstvý sedemdesiatnik vystúpi v prvú septembrovú sobotu na našom najväčšom country, folkovo, trampskom festivale, ktorý sa posledné roky stále viac otvára aj pre ďalšie hudobné štýly.

Pesničkár Drupi prinesie svoje najväčšie hity Piccola e fragile, Sereno e, Sambario, Due, Come va, či Soli.

Už v roku 1973 začala jeho sólová kariéra, ktorá odštartovala ako inak pre taliana – na festivale San Remo, no nebol to veľkolepý štart.

V bývalom Československu absolvoval mnohé koncerty a turné a stále sa sem rád vracia, no málokto vie, že je jedným z mála talianskych interpretov, ktorí prerazili aj vo Veľkej Británii a to so skladbou, ktorá len pár mesiacov predtým úplne prepadla pri jeho debute v San Reme. Dnes je z nej ďalší úspešný hit Vado via…

Okrem Drupiho hitov sa fanúšikovia tohtoročnej Lodenice môžu tešiť aj na overených hostí festivalu ako Lenka Filipová, Taxmeni, Miki Ryvola a Nezmaři a mnoho ďalších.

Festival Lodenica sa koná v dňoch 31.8. – 2.9.2017 v areáli autokempingu piešťanskej lodenice. Trojdňové permanentky sú dostupné v sieťach Ticketportal a Predpredaj.sk v cene 20€, jednodňové vstupenky v cene 17€ a k dispozícii sú aj trojdňové VIP permanentky za 50€. 

Zdroj: Agentúra Topfest