Nové mená na jubilejnom Uprisingu, lineup posilnia hneď štyri hviezdy!

Obľúbený bratislavský festival Uprising čaká v lete pompézna oslava desiateho jubilea a vo fanúšikoch právom vzbudzuje silné očakávania! Aj v tomto mrazivom počasí reggae nadšencov zahrejú na duši hneď štyri legendárne mená, ktoré 25. a 26. augusta zavítajú na Slovensko. Po nejakom čase sa na pódium Uprisingu vrátia britské legendy Macka B, General Levy, Congo Natty aj Zion Train!

Ako headliner navštívil už prvý ročník Uprisingu v roku 2008 a tak bola jeho účasť na desiatom pokračovaní festivalu nevyhnutnosťou. Veterán britskej reggae scény Macka B prichádza na Slovensko aj v sprievode svojej dvornej kapely Roots Ragga Band. Svojími skills na mikrofóne upútal už v mladom veku pozornosť váženého producenta Mad Professora. Dnes, po takmer 30-ročnej kariére, má na konte 23 albumov, spoluprácu s kapelou Boba Marleyho The Wailers či Lee Scratch Perrym a napriek všetkému nejaví ani trošku chute spomaliť! 

Legedárny britský MC a spevák General Levy, ktorého neopakovateľný a raketový flow postaví do pozoru každého, sa na scéne pohybuje už od 90. rokov. Jeho energická show dodnes baví ľudí na veľkých festivaloch a pódiách po celom svete a aj keď vám jeho meno nič nehovorí, jeho dnes už kultové hlášky „jungle is massive“ či „booyaka booyaka“ pozná každý. 

Hudobná rodina Congo Natty v zložení Rebel MC, Congo DubzIron Dread (aka Phoebe) patrí medzi priekopníkov jungle. Tvorca hitov ako „Get Ready“ či „Jungle Revolution“ tvrdí, že aj keď mnohí umelci sa hudbou živia, jeho poslaním je hudbou žiť a venuje jej celý svoj čas. Ako to pretavil do svojej hudby predstaví vo svojej dynamickej show plnej poctivého ragga jungle.

Štvoricu uzatvára kultová britská formácia Zion Train, ktorá sa posledné takmer tri dekády radí medzi lídrov a tiež aj zakladateľov svojho žánru. Rovnako ako Macka B patrili medzi headlinerov prvého Uprisingu. Vo svojom repertoári majú obrovskú zásobu ťažkotonážneho dubu, ktorému počas live efektovania dodávajú ten správny šmrnc živé hudobné nástroje a MCs. Zion Train príde na Slovensko v plnej sile, v kompletnom zložení aj so špeciálnou hosťkou menom Michela Grena.

Desiaty ročník festivalu Uprising sa uskutoční 25. a 26. augusta 2017 v Bratislave a už prvé mená naznačujú, že pôjde o veľkolepé oslavy jubilea jedného z najpopulárnejších festivalov u nás. Lístky na Uprising 2017 zoženiete v sieti Ticketportal. V ponuke sú aj VIP vstupenky, s ktorými máte popri množstve výhod aj možnosť osobne sa stretnúť s vybranými headlinermi festivalu. Viac na stránke festivalu www.uprising.sk.

Hashtagy: #Uprising2017 #Uprising10rokov
Uprising 2017 event: https://www.fb.com/events/1811010202490489/
Uprising FB page: https://www.fb.com/uprisingreggaefestival/
Uprising Web: https://www.uprising.sk/
Uprising 2017 vstupenky: https://bit.ly/Uprising2017-tickets

Zdroj: Uprising