Nový česko-slovenský boyband United 5 predstavuje prvý singel a klip „Longest Summer“!

Česko-slovenskú hudobnú scénu obohatí pätica talentovaných mladých fešákov s názvom United 5! Spevácke talenty sa predstavujú v prvom singli „Longest Summer“. Mário Bendík, Peter Juhás, Marthy Duffek, Matt Bláha a Norbert Brand z United 5 stihli k skladbe nakrútiť aj videoklip.

Päticu spevákov si z množstva talentov z Čiech a Slovenska vybrali uznávaní britskí producenti a lídri legendárneho boybandu Lunetic. Nenechajte si ujsť debutový singel United 5, ktorého autorom je Andy Murray, spolupracovník takých hviezd ako Christina Aquilera, Leona Lewis či Thiesto!

Na svete je nový česko-slovenský boyband United 5, ktorý vznikol na základe výberu uznávaných britských producentov a členov legendárnej skupiny Lunetic! Česko-slovenská chlapčenská skupina United 5 odštartovala hudobnú kariéru premiérou debutového singlu „Longest Summer“.  Päť mladých fešákov si skladbou o lúčení sa s milovanou osobou podmaní srdcia množstva mladých fanúšičiek, ale osloví tiež romantikov všetkých vekových kategórií. Vychutnajte si nový boyband v zložení mladých talentov z Čiech a Slovenska, ktorý tvoria Mário Bendík, Peter Juhás, Marthy Duffek, Matt Bláha a Norbert Brand!

„Longest Summer je melodická a živá skladba. No v hlbšej podstate je to song o opustení veľmi blízkej osoby a o vyrovnávaní sa s tým prostredníctvom tejto piesne. Nahrávalo sa v Londýne a niečo v Prahe, takže je to doslova medzinárodná pesnička.“ Vysvetlil Peter Juhás, 18- ročný talent z Lučenca.

United 5 zdroj Katka Pruskova (2)

„Skladba je zaujímavá tým, že z nej ide pozitívna emócia aj napriek smutnému textu. Je to moderná pieseň, ktorá má možnosť zaujať širokú škálu poslucháčov.“ Doplnil Norbert Brand, 18-ročný spevák zo Šale.

Dvojica uznávaných producentov Denis Ingoldsby a Andrew Murray si osobne v Českej a Slovenskej republike vybrala päť talentovaných mladých spevákov. Pri výbere im asistovali Vašek Jelínek a Aleš Lehký zo skupiny Lunetic – historicky najúspešnejšieho boybandu Čiech a Slovenska. Autorom debutovej skladby „Longest Summer“ je Andy Murray, ktorý má na konte spoluprácu s takými megahviezdami ako Christina Aquilera, Leona Lewis, Alicia Keys, Thiesto, či No Angles!

DML_4489

„Spolupráca s pánmi producentmi je na veľmi vysokej úrovni. Nechýba profesionalita a skvelý prístup.“ Teší sa 22-ročný Mário Bendík.

„Spolupracovať s Andym a Denisom je geniálne. Pre mňa osobne je Andy jeden z najväčších velikánov. Vzhľadom na to, čo dosiahol, je jeho skromnosť neuveriteľná. V tomto smere je pre mňa veľkým vzorom.“ Doplnil Peter Juhás.

DML_4765

Mário Bendík, Peter Juhás, Marthy Duffek, Matt Bláha a Norbert Brand z United 5 stihli nakrútiť k debutovej skladbe aj videoklip! Nakrúcalo sa v Prahe pod dohľadom anglickej produkcie. Nádejné spevácke hviezdy si po prvýkrát vyskúšali herecké úlohy pred kamerami.

„Spolupráca s režisérom a mladým géniom Patrikom Kirschnerom bola super a teším sa na ďalšie nakrúcanie. V klipe si zahralo pár ľudí z realizačného tímu, náš investor, úžasný človek Roman Rossi a milá stylistka Veronika Sasková z TV Nova.“ Skonštatoval 17 – ročný  Matt Bláha z Tisej, ktorého výstižné doplnil 16 – ročný Marthy Duffek zo Zlína: „V klipe účinkujú krásne dievčatá a my.“ 

DML_4460

Na nakrúcanie prvého videoklipu k skladbe „Longest Summer“ určite nezabudne ani Norbert Brand. Jeho herecká partnerka si s nim totiž pred kamerami vymenila názor ručne stručne!

„Bola to pre nás nová skúsenosť, prežili sme kopec zábavy. Mňa aj troška bolelo líce, pretože herečka, ktorá mi dávala facku, sa troška odviazala a točilo sa to na viackrát.“ Smeje sa Norbert Brand.

DML_4698

Aj keď je každý z pätice United 5 úplne iný, stala sa z nich skvelá partia. Mladých fešákov spája nielen hudba, ale aj radosť z práce a z nových možností. United 5 už onedlho čaká nahrávanie ďalších skladieb od Andyho Murray a príprava na koncerty. Všetky informácie nájdete na facebook.com/united5music a www.united5.cz

Zdroj: Propaganda House s.r.o.
Foto: Jakub Deml, Katka Prusková