Nový Elán? Instinct predstavuje singel Na život a na smrť!

Po úspechu hitu Valčík s ilúziou predstavuje skupina Instinct pieseň Na život a na smrť v spolupráci s textárom Elánu, Ľubošom Zemanom. Po krátkej pauze sa kapela opäť zavrela do štúdia a nahrala singel so silným textom skúseného textára, ktorý stojí za hitmi ako Kaskadér, Ulica alebo Nepriznaná. Ľuboš Zeman objavil kapelu Instinct na súťaži Košický zlatý poklad, kde ho ihneď zaujala jej pieseň Valčík s ilúziou, ako aj charizmatický hlas speváka Lukáša Ciha.

ins

Kapele tým dodal veľkú motiváciu. Po krátkom čase sa rozhodli, že vytvoria spoločnú pieseň. “V detstve som bol veľkým fanúšíkom kapely Elán. Nikdy by ma nenapadlo, že raz budem robiť hudbu na text jedného z jej textárov. Text ma okamžite zaujal a ďalej to už šlo samo. Bola to skvelá skúsenosť.” hovorí gitarista a autor hudby Miro Maršík. Pieseň kapela dolaďovala na skúškach niekoľko mesiacov, kým sa rozhodla navštíviť prešovského producenta Randyho Gnepu, ktorý dodal piesni posledný dielik skladačky, jej výsledný zvuk. A ten naozaj stojí za to.

Videoklip vznikol pod taktovkou režiséra Adama Ligockého, ktorý natáčal aj známy Srdcebeat kapely Kryštof. “Natáčenie bolo pre nás ozajstný zážitok. Nebolo jednoduché sa tváriť prirodzene, keď ohne sa mihali 10 centimetrov od našich tvárí” povedal Ondřej Simon, bubeník kapely. Vznikla tak silná skladba so silným textom, skvelou produkciou a energickým videoklipom. Nuž posúďte sami!

instinct_1

Zdroj: LIVEMUSIC