Nový projekt na hudobnej scéne: Club Streamer finančne podporí všetky kapely! Jednou ranou zároveň prinesie tie najlepšie koncerty k fanúšikom domov!

Slovenská hudobná scéna sa pýši novým unikátnym projektom s názvom Club Streamer www.clubstreamer.eu. Novinka založená na báze crowdfundingu prinesie jednou ranou úžitok fanúšikom dobrej hudby i samotným kapelám. Oficiálnu prevádzku projektu odštartuje stream koncertu skupiny Chiki Liki Tua https://goo.gl/RHkgaU.

Testovacia prevádzka s podporou Pary, Slobodnej Európy či Billy Barmana

„Club Streamer je projekt v našich zemepisných šírkach unikátny. Milovníkom dobrej hudby bude na pravidelnej báze prinášať živé prenosy kultúrnych podujatí, predovšetkým koncertov. Chceme tak sprostredkovať najmä koncerty v reálnom čase ale i archív koncertov fanúšikom, ktorí často nemajú možnosť vidieť svoje obľúbené kapely naživo priamo na mieste koncertu. Preto sme sa rozhodli priniesť koncerty k fanúšikom domov,“ vysvetľuje jeden zo zakladateľov Club Streameru Braňo Chlpík zo spoločnosti FilmFrame význam nového špecializovaného online portálu, ktorý spúšťa ostrý chod po pol druha roku skúšobnej prevádzky. Tá odštartovala symbolicky 8. 8. 2013 live streamom koncertu k 20. výročiu slovenskej rockovej legendy O.B.D. z bratislavského klubu MMC. V priebehu roka a pol, ktorý nasledoval po prvom koncerte, Club Streamer odvysielal streamy vystúpení skupín Slobodná Európa, Para, Billy Barman, Puding Pani Elvisovej, AMO, Katarzia, Simy Martausovej s kapelou a mnohých ďalších. V line-upe sa popri domácich koncertných stáliciach objavili i mená zo susednej českej hudobnej scény Divokej Bill či Mňága a Žďorp. Autori projektu sa netaja ambíciou expandovať ďalej a po oficiálnom vstupe na scénu začať streamovať i väčšie koncerty umelcov z Veľkej Británie, USA a iných zahraničných krajín. „Niekoľko zahraničných mien sme už oslovili a ponúkli sme im spoluprácu. Budeme radi, ak obohatia náš line-up. Napokon, sme vybavení prvotriednou technikou, preto s radosťou prijmeme výzvu aj v podobe koncertov vo väčších priestoroch,“ vysvetľuje Braňo Chlpík a jedným dychom dodáva, že výborným testom technicky a produkčne náročnejšieho podujatia bol stream Melos-Étosu z novembra 2013, vďaka čomu sa Club Streamer osvedčil i ako streamer festivalov.

Marcový line-up podporí kapely Chiki Liki Tua, Korben Dallas a Ine Kafe

Nový projekt svojimi prenosmi poteší nielen fanúšikov hudby. Jeho fungovanie je nastavené tak, aby svojou činnosťou v prvom rade finančne podporil kapely, ktoré sa rozhodnú pre live stream svojho koncertu. „Tento, u nás novátorský koncept, je založený na báze crowdfundingu, keďže každý stream je spoplatnený symbolickou sumou (väčšinou 0,99 Eur) a prevažnú väčšinu, t.j. 60-70% z vyzbieraných peňazí odovzdávame kapele,“ vysvetľuje systém podpory hudobníkov manažment projektu. „Z vyzbieraného zostatku sa uhradia náklady na prenosovú techniku, štáb, internetovú infraštruktúru, IT support, marketing  a podobne. Kapela po koncerte dostane k dispozícii okrem vyzbieraných tržieb aj VIDEO materiál, teda záznam vystúpenia, ktorý môže použiť pre svoju vlastnú propagáciu.“ Ako zakladatelia Club Streameru vysvetľujú, základným poslaním nového projektu je prinášať LIVE streamy prvotriednej kvality vo video i audio podobe a popri tom vytvárať bohatý archív koncertov, pri čom prioritu kladú na výnimočnosť a špeciálnosť vybraných vystúpení. Preto sa pri tvorbe line-upu sústreďujú na krsty nových albumov či na výročné koncerty legendárnych kapiel. „Chceme ukázať, koľko výbornej hudby sa robí na Slovensku a v Čechách a sprístupniť ju čo najširšej verejnosti.  Zaujímame sa aj o zahraničné kapely menšinových žánrov, ale aj o kapely, ktoré sú na scéne 20 a viac rokov a nepodľahli komerčnému diktátu, stále hrajú svoj vlastný štýl a udržujú si svojich fanúšikov po celom svete.“ hovorí manažment projektu na záver a dodáva, že prvými zoskupeniami, ktoré Club Streamer podporí v rámci svojho marcového line-upu budú kapely Chiki Liki Tua (7. marec) https://goo.gl/RHkgaU, Korben Dallas (25. marec) a Ine Kafe (28. marec).

PROGRAM CLUB STREAMERU – ZOZNAM STREAMOV
7. 3. 2015 – Chikiliki tu-a
25. 3. 2015 – Korben Dalas
28. 3. 2015 – Ine Kafe
25. 4. 2015 – The Paranoid
9. 5. 2015 – The Lurkers /UK/

RENOMOVANÍ HUDOBNÍ MANAŽÉRI O PODPORE KAPIEL PROSTREDNÍCTVOM CLUB STREAMERU

Lumír Mati (Celeste Buckingham) – CLUB STREAMER je vďaka svojmu originálnemu konceptu podpory domácej hudobnej scény projekt hodný podpory, preto mu prajem úspešný plnohodnotný štart, čo najviac kvalitne realizovaných prenosov z dobrých koncertov a samozrejme sa budem tešiť spolu so zastupovanými umelcami na budúcu spoluprácu.”

Mário Vasko alias Smasho (Lavagance) – „Skvelá idea, prinášajúca zážitok aj tým, ktorí si ho inak nevedia, či nemôžu dovoliť… Služba pre interpretov, fanúšikov, i zvedavcov – čo viac si možno priať? Celému teamu Club Streamer-u želáme ďalšie roky a terabajty zmyselných a technicky spoľahlivých prenosov a tisíce spokojných streamerov užívajúcich si svojich obľúbencov z pohodlia svojich teplých príbytkov…“

Tomáš Tauber (ORE POLE) – Projekt Club Streamer je veľmi zaujímavý nielen pre Slovensko, ale môže upútať dokonca aj v zahraničí. Venujem sa najmä zahraničným interpretom a pre nich je taktiež zaujímavé osloviť svoje publikum aj z iných prostredí, nielen z toho domáceho. Preto má zmysel prinášať prenosy jednotlivých koncertov z takpovediac „exotickej“ destinácie, akou je pre UK, USA, či Škandináviu práve Slovensko. S týmto projektom sme už nadviazali spoluprácu a budeme v nej, dúfam úspešne pokračovať.“   

clubstreamer_logo_www_RGB - kópia

Zdroj: SOUL FOR SHOW 2015