NR-inline #4: Nitra bude korčuľovať už štvrtý raz!

Nitrianske cesty budú už štvrtý raz patriť kolieskam menším ako automobilovým. Projekt rozkorčuľovania slovenských miest odštartovala bratislava-inline v roku 2004 v hlavnom meste, prvá nitrianska jazda sa konala v roku 2004 a vďaka úspechu sa rozrástla akcia aj do ďalších miest. Na NR-inline, večernú korčuliarsku jazdu po nitrianskych hlavných ťahoch, sa korčuliari môžu tešiť v sobotu 1. septembra.

V hlavnom meste sa bratislava-inline koná už deviaty rok. Každý piatok sa stretne približne tisíc korčuliarov, ktorí vyrazia na cesty vychutnať si večernú atmosféru mesta. Táto energia sa raz ročne presúva aj pod Zobor.

Akcia je nielen o radosti z pohybu, ale predovšetkým o výbornej atmosfére, ktorú treba zažiť na vlastnej koži. Prísť môže ktokoľvek: mladí, starí, jednotlivci, páry, skupiny, rodiny s deťmi – vítaný je každý, kto vie jazdiť a zabrzdiť. Nie je to súťaž, ale príjemná jazda po cestách, po ktorých sa ľudia bežne vozia autami či hromadnou dopravou.

Máte na korčuliach nejaké neistoty ? Opýtajte sa inštruktorov v inline škole pred jazdou, určite vám radi poradia.

Účastníci sa začnú stretávať od 18.00 na parkovisku pri Zimnom štadióne na Podzámskej ulici. Samotná jazda NR-inline odštartuje o 19.00. Trasa, po ktorej sa pôjde, meria približne 11 km a vedie cez mestský park, po Nábreží mládeže na Výstavnú ulicu a späť na miesto štartu. Na NR-inline sa netreba registrovať ani platiť nejaký poplatok – stačí len prísť s dobrou náladou. Jazdiť sa bude v sprievode polície, inline teamu, zdravotníkov i sanitky.

Spriatelenou akciou NR-inline bude aj medzinárodná súťaž vo freestyle slalome – freestyle inline battle. Bude sa konať taktiež 1. septembra od 9.00 do 17.00 v rámci Klokočinského jarmoku na sídlisku Klokočina v Nitre. Viac informácií nájdete na stránke www.freestyleinlinebattle.com.

Všetky informácie o NR inline nájdete na www.sk-inline.sk a https://on.fb.me/PeQ0Op

Zdroj: NR-inline